Saturday, June 25, 2011

Benar saya maksudkannya...

Boo..

I really LOVE you..
I mean it...
Really love you...
There are no jokes here...

. . . . . .

I'm sorry..

. . . . . .

Hope you'll realize I'm always there..
Next behind you..
Whenever you sad, happy, fear, speechless or whatever your emotion is..
Insyaallah, I'm there..

. . . . . .

That's a true propose for being your man..
Not only for getting the title..

. . . . . .

Hope you are officially mine..

. . . . . .

I'm sorry again..

. . . . . .

*fuck, aku nangis!! lap lah air mata kau bodo!!

Saturday, June 18, 2011

Ulangtahun Di Perantauan..

Salam sejahtera Malaya..

~Happy birthday to me
Happy birthday to me
Happy birthday to me
Happy birthday to me...~

Pada sesiapa yang tahu, mahupon tak tahu, pada 14th June yang lalu, genap lah 19 tahun umurku.. WHAT?? 19?? Alah, nak masuk disko pon tak lepas lagi neh.. Cepat la besar tik oii.. :( Tapi jangan khuatir, tak perlu cukup umur pon buleh masuk what.. Heeee.. :)

Enough2.. Apa2 pon, SELAMAT HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE-19 KEPADA ZULFADZLY DATO' ROHAIZAD!! :) Tetapi ianya menjadi satu sejarah juga kerana pertama kalinya aku sambut birthday kali neh kat perantauan, bukan di negeri sendiri.. Hurmm, saba je la.. Orang jauh nak buat macam mana.. 

Birthday kali neh takde apa yang special sangat, selain meraikannya di negeri orang, hadiah pon takde ape sangat.. Btw, thanks to Boo untuk hadiah katak hijau tu yer.. Lolike, bulat macam awak.. :) Dan disebabkan takde sape nak bagi hadiah, maka aku mengambil tindakan untuk 'menghadiahkan' diri aku sendiri.. Maka aku beli la something untuk hargai diri aku sendiri, bukan selalu an.. :) and here you are.......

Blackberry Storm 9500.. :)
Jeng3.. Abang ko neh da maju sikit.. Da bosan la asik gune BB yang fake je, now mase untuk bertukar.. Alah, hadiah untuk diri sendiri kan, mahal sikit apeadehal.. :) Now, sapo nak BBM ngan aku?? :)

Tetapi aku tak lupa, da alang2 hadiahkan something untuk diri sendri neh, aku spend la sikit untuk parents aku plak.. Aku tak la kayo mano tapi hengget tu ado la sikit.. Maka tertunai la hajat aku untuk memberikan something kepada ibu.. Neh pon sempena hadiah hari ibu haritu.. and here you are...... :)

Nokia X3 - 1
"Nilai ringgit tak penting janji ikhlas.." Ikhlas dari anakmu yang tak cukup lagi berjasa.. Luv u mummy.. :)

Now masa untuk mengucapkan beribu2 lemon terima kasih kepada semua sahabat yang meng'wish aku secara live mahupun melalui medium Facebook, SMS, email dan sebaagainya.. Thanks untuk ucapan semua tu yer.. Jangan risau, den tak lapa hadiah doo, takdo den mintak hadiah.. :) Dan kepada mereka2 yang sudi untuk membelanja permakanan aku sempena meraikan aku neh, Shaiful Hamzi, Ismail Sandiman, Firdauz Alias, Hans Afiq,.. (Buleh cari namo neh kat fesbuk, hensem2 sume neh) Tenkiu yaa, maaf abang ko neh banyak makan plak, da orang nak belanja kan.. :)

Tak salah den, hari bapa tak lama lagi or da lepas ye?? Ke akan menjelma?? Lupa plus konfius suda.. Niat hati tu ado la jugak nak bagi sebutir lagi harta kat abah den tu, nak jugak tengok orang tua tu guna hasil dari duit aku.. Niat ea nak bagi Naza Sorento sebutir tapi hengget tak berapa mengizinkan la jadi mungkin cuma ini je yang aku mampu.......

HTC Desire HD
Amacam bah, gerek tak orang2 lamo cam ayah guno smartphone gini?? Kalah anak mudo yah.. Mat rempit pon guno henset torchlight yoo.. :) Nak cakap, bondo ado dah, tinggal nak tak nak yo.. Nak den belikan.. Dulu penah dengar ayah kato teringin nak pakai smartphone gini tapi kato leceh la hapo lah.. Paham tu, awak tangan kasar, kojo banyak tak, sibuk nak guno canggih2, takdo maso nak explore an?? :) Hengget tu tak la banyak mano, tapi kalau raso, ini jo lah yang den mampu bagi untuk balas budi walaupun tak terbayar budi tu.. :) Kalau baco entry neh, calling2 along terus yo, insyallah... :)

********************************

I love my life.. Biar hidup banyak masalah pon, aku suka hadapinya dengan tenang.. Aku cukup tak paham bila segelintir manusia neh, baru ada masalah sikit da kelam kabut, tak tentu arah, menngelupur padahal masalah kecik je, buleh je settel.. And one more thing, isu persahabatan.. Puluh kali aku ingatkan diri aku sendiri tak pon kawan2 aku yang lain......

......."Tau lah kawan kau tu tak seBIJAK kau, seHENSEM kau, seCANTIK kau, kononnya kau nak satu dunia tahu, kau BIJAK, kawan kau tu BODOH.. Please, buruk mano pon, bodoh mano pon, hino mano pon seorang kawan tu, SEKALI kawan TETAP kawan.. Tolong la jangan malukan dia walaupun dia seorang yang TEGAR, HATI BATU, KERAS KEPALA and so on.. Dia tetap seorang manusia, ada rasa MALU biarpun dia kata TAK PERNAH rasa malu.. Biar la ko nak orang sekeliling sanjung ko sampai ko kembang BURIT sekali pon, tapi tolong la hormat erti sebuah PERSAHABATAN sebab sahabat tu la teman ko time susah.. Kalau tak pandai hargai maksud SAHABAT tu, tolong la jangan mengaku KAU tu serorang sahabat yang baik.. Tolong jangan rasa diri kau tu SEMPURNA.."

Ikhlas dari SAHABATmu..........

Assalamualaikum..........

Sunday, June 12, 2011

Gano kiro sep kito??

Salam Sejahtera.. :)

Demi melengkapkan resam berblogging, aku nak jugak la buat entry sepatah dua tentang perlawanan akhir Piala FA 2011 yang baru je selesai semalam dengan keputusan Terengganu menang dengan 2 jaringan berbalas 1 dengan pasukan Kelantan.. (waa, macam ayat pembaca berita la aku..) Ucapan tahniah buat pasukan Terengganu dan terima kasih buat Kelantan kerana memberikan saingan yang sama hebat.. :)

Arrhh, malas aku berbaso baso neh, cakap straight kan senang.. Aku suke kelantan kalah.. :) Maaf3, jangan lepas neh ado pulak yang nak serang aku.. :) Bukan ape, aku cakap macam tu sebab ramai la aku dengar mulut2 kat sekeliling aku neh, sebelum perlawanan mula, depa2 neh cakap besar la.. 

"Kelantan sure menang la", "Kito gomo ye sapa lembik".. 

Mana tak muak dengar gitu.. Even bukan negeri aku sendiri yang main, aku cume cakap je.. Tak baik cakap besar, skung neh lagu mano, kan da kalah.. Mane yang bising2 semalam tu, sume senyap je bile game abis semalam.. Bukan sume yang cakap besar macam tu, tapi 2-3 orang la yang kate gitu sekeliling aku neh..

Tapi takpa, apeadehal.. Jangan sebab bola kita gaduh, kata warga bijak, takkan sebab benda bulat bodoh tu pon nak gaduh.. Kawan tetap kawan.. :) 

Jangan jadi bodo po ayam main bola.. 
Tutup cerita.. :)

*********************

Skung, benda yang lagi penting adalah aku nak gelak.. Aku nak gelak sebab 2 minit lepas game semalam habis, berpuluh-puluh page macam neh keluar kat Facebook.. Hahaha.. Memang gila betul la teknologi zaman sekarang neh.. :) Yang aku tak tahan tu, tak sampai seminit page neh wujud, beratus-ratus yang meng'like'nye.. Pastu beratur la dekat status fesbuk kluar...

"Nurul Conan and 3 more friends like this page"

"Syafika Shaari like 'Maafkan Daudsu' and 2 more page"

Semangat betul kalian2 neh kan?? Bagus2, sayang negeri ye.. Den paham tu.. :)

Neh la antara page2 yang aku jumpa yang berkaitan dengan isu jaringan gol sendiri oleh pemain Kelantan, Daudsu pada minit ke 98.. Ada page yang positive dan ada juga page yang menghentam.. Pada pandangan aku la, nama pon bola.. Bukan die sengaja termasukkan dalam gol sendiri.. Cubo kalau ko yang main kat situ, mau tak mengelabah puyuh ko, tengok2 ko pon ter'score gol sendri jugak.. Ilek la, bukan sengaja.. :)

  1. Jangan salahkan Daudsu okay
  2. Sial betol budak yang baling Mercun Maser Kelantan vs Terengganu
  3. Kami Tak Suka Org Terengganu Mengutuk Daud Su
  4. Kami Benci Orang Yg Buat Page ‘ Kami Suka Daudsu Jaringkan Gol Sendiri’
  5. Salah Yg Main Mercun, Bukan Daudsu
  6. Kesian Daudsu~
  7. Daudsu Pon manusia~
  8. Kami paham daud su tak sengaja jaring gol sendiri
  9. Kami sokong daudsu diberikan pangkat Datuk
  10. Kami Nak Daud Su Buat Kenduri Kesyukuran Selama Setahun
  11. Bangang betul sape2 yg salahkan Daudsu.
  12. Kami Tak Salahkan Daudsu,Kami Salahkan Pelempar Mercun
  13. Daudsu WIRA kami~~kami tetap bersama daudsu~~
  14. Thank You Daudsu ~ Anda Pahlawan
  15. Kami Suka Daudsu Jaring Gol Sendiri
  16. Kami Sokong Daud Su Jadi Perdana Menteri Malaysia
  17. Rakyat Terengganu mengucapkan ribuan terima kasih kepada Daudsu
  18. Terima Kasih Daudsu Jamaluddin
  19. Kami sokong Daudsu menanduk masuk ke gol sendiri
  20. Daudsu ialah orang paling hensem selepas jaringkan gol sendiri 

Yang last neh tak tahan, apo lak kono mengono Daudsu paling hensem.. Nak suruh die jadi Perdana Menteri la hapo la.. Hahaha.. Aduyai, ado yo nak bahan orang buat kalau nampak orang buat salah tu.. :) 

Da2, abis cerito pasal bola.. Terima Kasih sebab singgah.. Apo2 pon, hoben jang hoben.. :D

Friday, June 10, 2011

He's such a good friend..

Amin, aku rindu kau panggil aku "apek kopek" tu.. Kau sorang je yang panggil aku camtu, tapi sekarang kau da takde.. Last kite jumpa time dajah 6 min, sangat lame.. Aku tak sempat jenguk kau time kau sakit kat hospital dulu.. Sebelum kau pergi pon aku tak dapat jumpa kau.. Maaf min, aku jauh sangat kat sini.. Cuma doa je la yang dapat aku hantar untuk kau..

Semoga roh sahabatku ini ditempatkan dikalangan muslim yang beriman..

Al-Fatihah..

******************************

Tanda 100 hari sebelum hari mati.
Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja.
Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.
Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian , tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.
Tanda 40 hari sebelum hari mati
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut.Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT.Maka malaikatmaut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa.
Akan terjadi malaikatmaut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.Adapun malaikatmaut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.
Tanda 7 hari sebelum mati.
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.
Tanda 3 hari sebelum mati.
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri.Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.
Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi.
Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam.Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.
Tanda sehari sebelum kematian.
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.
Tanda akhir
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.
**********************
Yang da pergi kite cuma buleh doakan, kite yang hidup neh teruskan la..
"Orang yang paling bijak di dunia ialah mereka yang ingat mati dan bersedia untuk menghadapinya"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...