Thursday, February 24, 2011

Word of da day: Yakin!!

Dum dum cheng, dum cheng !!!

I Love Malaya.. Today 24 February, hari Khamis.. Banyak activity berlaku sepanjang ketidak'update'an reban ini.. Memang tak buleh elak dari menggunakan alasan "Assigment banyak dowh.." atau "selipar aku putus dowh.." Jangan tanya aku apa kaitan selipar putus dengan tak update blog sebab aku pon tak tahu.. Haha..

Aku bukan apa, 2-3 minggu neh hati bercampur baur perasaan.. Tapi untuk entry kali neh tema perasaannya adalah gumbira!! Owh, chop2.. Sebelum aku membebel terlalu panjang tanpa tajuk yang jelas, biar ada gambar yang buleh menjelaskan cerita aku untuk minggu neh.. :) Setelah ku godek2 bebek handphone ajaib ku ini, aku jumpa la gambar2 neh lalu ku upload la..

***************


Yoo, bondo alah neh memang sedap.. Yang seronoknya, iklan dia baru keluar newspaper semalam, esoknya aku terus try makan.. Haha.. Berbaloi anda makan KFC Tosted Pocketful neh sebab ianya lebih mengenyangkan dari nasi goreng telur mata kat kedai kuning.. :) Tak cayo, gi cubo..


Sehingga sekarang, tiada siapa dapat bagi motif yang kukuh kenapa nasi goreng pattaya yang aku oder kat kedai kuning neh mepunyai ungkapan madah cinta ini??? Arhhhh.. Pada sesiapa yang kurang jelas, sebenarnya aku oder nasi neh kat kedai dan selepas 5 minit, hasil yang sampai kat meja aku adalah ini.. Kenapa kakak waiter tu sengaja tulis madah neh kat nasi aku ?? Dia nak ejas aku ker?? Akak, saya da ada bini la, jangan buat giler.. Bawak budak dia tu, kang apa2 jadi, keguguran ke meroyan ke, saya jugak yang susah.. 


Masih ingat lagi entry lepas?? Makhluk ini adalah sahabat baik kepada menatang comel hari tu.. Ish3, ko tengok mata die, da rupe macam alien.. (barbie la bebal..) Apa  ko pikir ko Yuyu Zhulaika, main beliak mata luas2?? Ada risiko orang muntah darah tau tak.. Tu baru pasal mate, tak kire lagi yang hari2 aku dengar "jerawat aku naik laa..", "itik, warna kulit aku tak sekata..", "zul, tolong edit gambar aku kasi cerah..", "panau adalah sejenis kulat".. Bosan aku dengar.. Tapi takpe Ada, ko la satu2nya kawan aku yang over hyper sebab minum susu bewok.. Great job!!


Semalam, destinasi Kota Baharu.. Lepas Zarif tinggalkan aku kat wisma, aku ajak bebudak neh tengok kasut dan untuk kali keduanya mereka berjaya ketuk aku lagi, McDonald pulak tu.. Bijak sek2 neh kenakan aku.. Haha.. Pada sesiapa yang rasa nak makan dari hasil duit aku, pandai2 la ye mengayat aku.. Hahaha.. Takpe2, mak aku selalu pesan ada rezeki lebih kongsi la dengan orang lain, rezeki Allah sume tu.. Ada masa aku belanja orang lain pulak.. :)


Kasut Onizuka aku ilang dowh, menatang haram betul sapa yang amik.. Jadi aku amik keputusan untuk beli yang lain.. Haha.. Ni la hasil semalam.. Sekali sekala layan bundle apa salahnya, asyik2 nak show off pakai barang branded je, orang pon naik menyampah tengok.. Aku mana pandai pakai barang2 butik neh, orang kampung jer.. Haha.. Nabil, ni buktinya aku bukan jenis layan butik je la, sekali sekala je aku beli baju mahal2 tu.. Alah membeli menang memakai.. Bukan "Alah kau neh, jangan nak memandai".. :)


*************

Ada segmen baru iaitu "Man of this week." Ianya mengikut pencapaian atau aktiviti seseorang yang menarik pada minggu itu.. Haha.. Dan Man of This Week ialah Faiz Marzuki aka Romie.. Yeah!!!!


Dia adalah sahabat aku yang paling misteri.. Pada sesiapa yang berminat, klik sini untuk add Facebook dia.. Bagus saing ngan dia neh, yakin sokmo.. (: Aku bangga ngan mu Paeh.. Dan kejadian menarik untuk dia pada minggu ini adalah.....


Yeah, yakin pa ceroh.. Sampai kasut pon lupo nak buko.. :) Puah aku suko.. Aku bukan pemapuh mu paeh, tapi aku bangga saing ngan mu neh.. Saja nak kasi mu terkenal dalam reban aku neh, harap mu sudi izinkan gambar mu diterbitkan di sini.. :) Hidup Paeh!! 

Dan satu perkara lagi, aku tahu gambar dibawah ada kenangan dengan sek2 mu neh, jadi aku saja tampal kat sini sebagai kenangan.. Aku tahu dah.. :)

Nampak tak Romie dalam gambar neh?? :)
Ok2, panjang sungguh ku membebel ini petang.. Malam neh aku akan balik Kuala Lumpur untuk menyelesaikan beberapa hal.. Tidak lupa aku akan membawa pulang 3 orang bibik dari Terengganu.. Hahaha.. Nantikan update seterusnya laa.. :)

Sorry and trimas everybody!!! 

Asalamuaikum... :)

Tuesday, February 22, 2011

Apa itu comel??

Tarraaa.. Tetibe mood cute aku datang.. Hahaha.. Geli siot menatang itik neh.. Tidak mengapa, saja nak show off beberapa gambar-haiwan yang comel.. Enjoy.. : )







Wah, comel giler menatang last sekali neh.. Terkasima aku tengok kecomelan dia neh.. Whut2.. Ejah nombor separtoh.. :)



But wait a second...



Silap sebenarnya...



Ada menatang lagi comel kot...



Comel ngat....



Kalah kecomelan menatang last tadi tu...



Menatang neh comel skali...



Tiada tandingan....



Dengan rasa bangga dan takziah terharunya mempersembahkan...







Loading............... 98%







Wah, ome yoooooooo...




Susah cari menatang secomel neh, one in da million..




Bangga aku dapat saing ngan makhluk comel neh...




Hahahaha.... :)




Trimass everybody!!! 


*************************************

Itik : Awak marah saya ke??

Penguin : Jahak ngat  natang neh... Se'eh peruk ang bru tau.. Jenih berak nanang.. :)




Yeah, mamat neh baru betol-betol comel.. Thumbs up!! 

Wednesday, February 16, 2011

Buang rasa malu tu cepat!!

Aku nak habaq mai satu perkara neh..
Entry neh cukup pendek, mahukannya ringkas tapi penuh makna pada yang paham..
Biaq cepat dan pantas..



Hang tau tak macam mana rasa malu??? Biasa kena ka?? Cheq biasa kena.. Malu time nak jumpa orang, malu time nak kenal kawan baru, malu time da buat silap, kadang2 time buang ayaq besar pon malu, duk tersipu2, terkemut2 masa nak masuk jamban tu..

Bila da malu, suma kerja buleh tersangkut2 nak jadi.. Tu la yang terjadi kat cheq sekarang.. Cheq malu2 kucin ngan dia tapi cheq tak la sampai nak nyuruk blakang pintu.. Cheq still ada rasa sikt tenang tu.. Still normal lagi noo.. Masih belum "main counter strike pon buleh senyum2.." It's to early laa... Sabaq2..

So kesimpulannya, biaq dulu.. Den Cheq baru nak usha line baik punya dulu, belum apa2 lagi.. Jangan duk pukul canang duk kalut beritahu satu Kelantan.. Kalau tak jadi, malu besaq woo.. Tu lagi besaq punya mau kalau tak jadi.. Mapuh la kena kondem ngan bebudak Gegey nanti.. Depa bukan betoi sangat, kawan sendiri pon nak kondem.. Hapa laa...

Takpa noo, hangpa cuma doa moga cheq still jadi normal dan tak duk gila bayang lagu dulu.. Trima kasih noo..

***************************

ItikBisik: Tak punah kan bahasa negeri orang aku gunakan neh?? Lagi satu, Reban Itk suda tidak menyiarkan lagi lagu2 pillihan Wak Jul atas dasar ada aduan mengatakan ianya tak bagus untuk tumbesaran anak2 itik.. Hahaha... Da2, cepat2.. banyak kojo lagi neh, memain kau yoo.. (:

Tuesday, February 15, 2011

Dear My Future Wife...

Dalam hujan yang malu2 kucing nak turun neh, tetibe emo jer.. Tergerak hati aku untuk tulis benda neh.. Hari neh je den romantic tau, bukan selalu.. Esok luse jadi ganas balik..:) Baca pelahan2, no rushing..



So, kepada bakal isteriku..

I have no idea who you are and hell where u are now. Mungkin awak ada depan mata saya sebenarnya atau awak jauh dari saya tapi satu hari nanti, bila kita da berjumpa, saya harap awak terima saya seadanya macam mana saya akan terima awak seadanya. Lagi pon saya tau awak mesti comel, baik, alim dan rajin..

Saya harap bila saya check fesbuk awak nanti, awak tak la letak bayak sangat gambar awk kat sana ye.. Sebab selalunya perempuan comel jarang letak gambar dia kat fesbuk, dia tak nak kasi satu dunia tau dia tu comel.. Awak tak letak kan gambar comel awk kat fesbuk?? Tak kan?? Kan??

Saya tak kesah sangat awak cantik ke tak, janji awak seorang perempuan yang pandai jaga diri da ada ciri2 kemelayuan tu.. Saya suka sangat kalau awk pakai tudung.. Saya tak kesah awak orang mana, Kuala Lumpur, Selangor, Kelantan, Negeri Sembilan, Perak, Pahang, apa2 negeri pon saya nak awak tau, saya terima awak dengan senang hati kalau awak betul jodoh saya..

Saya tak dapat ramal hidup saya masa hadapan macam mana.. Saya tak tahu seberapa senangkah  hidup saya nanti. Saya mungkin tak mampu nak bagi awak rumah mewah 10 tingkat bawah tanah ke atau berlian 30 karat sebesar anak kucing ke, saya tak dapat janji. Saya akan berusaha untuk buatkan hidup kita senang insyaallah.. Tapi kalau setakat anak 20-30 orang tu, kalau awak nak saya buleh je bagi.. Mungkin lepas kita 3 tahun kawin, kita ada 2 anak, saya nak kembar tau..


i love twin!!

Bila kita dah ada rumah nanti, saya tak kesah kalau awak nak bekerja tapi kalau buleh awak duduk rumah je la ye.. Saya tak nak awak penat2 macam ibu saya, cukup la saya tengok ibu penat balik kerja petang. Saya harap awak pandai hormat orang tua ye, kalau buleh biar rajin2 sikit sebab ibu suka sangat perempuan yang rajin tolong dia.. Ibu tu dia sporting je tapi dia tak suka kalau malas2 neh, kene rajin sikit la yer.. Ayah lain, die simple je, nampak je garang tapi kelakar nak mampus.. Kalau awak baik ngan ayah, sume benda buleh dapat.. Jadi pandai2 la treat dia yer, baru buleh jadi menantu pilihan..

Hmm.. Awak tau tak, saya suka perempuan yang hyper sikit, tapi jangan gila sangat. Tak best la lemah lembut sangat, nanti tak meriah la.. Tapi jangan gila sangat tau, jaga adab sopan.. Kalau buleh lebihkan sikit ngade2 ngan keras kepala tu, biar senang sikit nak bawak bergaduh.. Lepas gado nanti saya pujuk la balik.. Baru ada rasa apa itu rumah tangga.. Saya akan layan awak selayaknya sebagai seorang isteri, saya takkan buat awak macam hamba saya, saya tak kan paksa awak buat macam2 tapi awak kene sedar la tanggung jawab seorang isteri ye..




My future wife,


Saya harap awak pandai memasak. Awak mesti pandai masak.. Apa?? Tak reti?? Takpa, saya tak kata salah kalau tak reti masak tapi takkan kita hari2 nak makan luar jer.. Kalau macam tu baik saya kahwin ngan makcik tukang masak tu je.. Awak tau, nak ikat suami ikat kat perut dia dulu.. Bukan suruh awak ikat perut saya macam ikat batang pokok kelapa, tapi awk kena pandai masak la.. Takpe, tak pandai buleh belajar dari sekarang.. Tak sedap, kita buang la, kita makan kat luar jer..

Saya harap awak pandai la jaga diri awak sebelum jumpa saya. Kalau buleh jangan la couple banyak2, tak pernah couple lagi bagus.. Tapi kalau pernah couple tu, jangan la buat bukan2 ngan boyfriend awak tu..  Bile dating jangan ngade2 nak keluar berdua2, boyfriend awak tu bukan buleh percaya sangat.. Lepas dia da bosan, dia tinggal kan awak.. Saya bagi tau neh sebab tak nak awak sedih kemudian hari.. Laki neh sume sama je, dasar jantan keparat, kebret, low class.. Mulut manis giler tapi hampeh.. So don't trust your boyfriend.. Err.. saya bukan macam tu tau sebab saya memang ditakdirkan Allah untuk kekal bersama awak hingga hujung nyawa, Insyaallah..

So akhir kata dari saya, bila kita kahwin nanti, awak masak, saya makan. Saya imam, awak makmum. Saya baca doa, awak aminkan. Awak merajuk, saya pujuk. Perfect kan?? So cepat2 la cari saya, saya takut nak cari awak, takut tersalah pilih perempuan lain.. I'll always waiting for you.. :)


Sunday, February 13, 2011

Muka saya macam siapa??

Aku da lame main web neh tau, interactive gile.. Macam2 benda ko buleh buat dengan berbekalkan gambar muke ko sahaja.. Apakah yang aku cuba sampaikan neh?? Haha.. Here you are.. :)

myharitage.com
Yeah.. Mungkin ada yang da tau atau ada jugak yang still blur2 ayam tu, biar den cerito sikit.. myheritage.com neh satu laman web untuk fun2 je.. Website neh membenarkan kalian membuat family tree secara online.. Sebagai contoh korang nak buat family tree, ada gambar atuk, nenek, anak2, cucu, cicit dan korang nak buat comel2.. Disini la tempatnya.. janji korang ada sume gambar ahlik keluarga tu, buleh buat family tree chart dan simpan or print.. Ikut kehendak kamu la.. Klik sini kalau nak try buat family tree tu.. :)

contoh family tree
Apa, family tree tak menarik?? Ok2 takpe, kite cube bende lain pulak.. Korang pernah tertanya2 muke korang sama macam selebriti sapa?? Selalaunya korang mesti mesti masuk bakul angkat sendiri.. Duk depan cermin, belek2 muke sikit, setting2 rambut sikit pastu cakap "Bile tengok lame2 muke aku neh, ade iras2 John Travolta pon ade, tak pon ala2 Marilyn Monroe.. upss.." Asal tak cakap jujur jer?? "Bile aku tengok lame2 muke aku neh, makin menyampah pun ade, da macam unta nazak pon ade"

Bile korang da tertanya2 begitu, jangan khuatir sebab website neh ade penyelesaiannya.. Ada satu application dalam ini website yang menbolehkan kalian melihat wajah korang tu lebih kurang serupa macam seleb mane.. Ni bukan application yang bodo2 cam dalam fesbuk tu, ni die detect ikut mate, hujung bibir and what so ever la.. Yea, nampak macam bodo sebab ianya hanya untuk suke suki je ok, tak payah la nak hempuk laptop tu atas kepala kawan ko sebab result yang mengatakan muke ko memang tak same langsung macam mana2 seleb.. Haha.. tu maksudnye ko memang dasar huduh.. :) Dan mungin korang tak kenal sangat seleb2 tu sebab ianya datang dari satu dunia, bukan dalam kampung ko saje ok.. Untuk try bende alah tu, korang buleh klik sini.. :)
contoh result..

Errr. aku sendiri agak tak puas hati ngan result neh.. Guano muko aku tak same langsung macam Johnny Depp.. Yang tak tahan tu, 66% macam Omar Shariff, actor Hollywood vetaran tu.. Dun forget, muko den ado macam Tyra Banks kot, hot nyah.. Hahaha.. Pape je la, name pon utuk suke suki jah.. :)

Ada lagi 2-3 ketul perkara yang kalian buleh buat kat laman web neh.. Antaranya korang buleh buat video perubahan wajah korang ke wajah seleb.. Die akan buatkan video tu untuk korang dalam bentuk slow motion.. Selain itu, kalau korang ada anak dan nak korang asik berbalah mengatakan anak korang tu ada iras2 muke ayah die ke atau mak die, korang buleh try application kat sini.

  • Korang buleh letak muke korang sendiri, muke pasangan anda dan muke anak anda untuk tahu anak anda tu ada iras sapa..
  • Korang juga buleh try taruk muka korang, muka ayah dan mak korang.. Mane tau kut2 kalian ragu2, betol ke ko neh anak kandung atau ko hanya anak pungut belakang Pasar Seni.. Kalau ada iras2 tu, konpom ko anak kandung.. :)
  • Dan pada sesiapa yang couple2 tu, kalau nak jugak mengedik2 nak try jugak, silakan.. Amik gambar patung beruang yg comel ngat tu, pastu bandinkan ngan muke hangpa dan pasangan, sumpah takkan same la.. Hahaha..
Ok2, banyak sangat menghina kali neh.. :) Pada sesiapa yang terasa tu, maaf noo.. Dan sesiapa yang nak try video perubahan wajah tu, klik sini.. dan kalau nak try yang muke anak seakan2 sapa tu, klik sini..

Hari ni Sunday, VC Dato' Sahol nak datang Uitm Kelantan.. Bagai nak rak persiapan.. Macam nak sambut agung la.. Huh.. Dunio2.. Da la menyusahkan aku lak tu, tak pasal2 nak kene naik dewan sebab nak celebrate dia.. Huh.. Pape je la.. Thanks everybody.. :)

Friday, February 11, 2011

Kamus Negeri Edisi Terengganu..

Ada orang kata 2-3 menjak neh aku da menngile sama ini negeri, TERENGGANU DARUL IMAN..
No, no, no.. you are wrong.. Aku sebenar nya da lama tertarik dengan negeri ganu neh, sejak kecik lagi rasenye.. Mungkin antara faktor2nya adalah:

  • Den suko bendero dieorang, sumpah simple, hitam putih.. Yeahh.. :)
  • Aku ada kenalan lama dari terengganu dan die hot.. Hehe.. 
  • Muzium negeri terengganu membuatkan aku terpesona even 10 kali aku pergi.. 
  • Aku seorang penangih kepok lekor.. :)
  • Salah satu negeri yang ada loghat sendiri, sama macam noghori, kelantan, perak, utara dan sebagainya.. It's special..
  • Den jeles sama Tuanku Mizan sebab dapat Raja Pemaisuri Agung Nur Zahirah, comel kot,.. Haha..
  • Aku suke tengok orang laki or pempuan pakai songket, suke ngat, sangat segak... and songket comes from....?? :)
  • Gadis mereka come, tarak tipu punya..
  • Dan setelah meningkat dewasa neh, aku baru tau bahawa ganu ada highway.. so balik umah mak mertua pon sonang nanti.. :)

Dan seperti biasa, mari bukak kamus negeri kite.. Kali neh kamus negei terengganu pulak ye..

*****************************************************


panah kettik - panas yang teramat sangat

comel lote - comel yang amat

ija naung - hijau kehijauan

sejuk ketto - sejuk yang sangat-sangat

itang letting - tersangat laa hitamnya

punoh jahnang - rosak

gugha bewok - gurauan yang menyebabkan pergaduhan

air geh tujuh yu pi / cak katung jogek-joget - air 7up (kuale beghang)

nakuk paik - penakut yangg amat

tinggi lonjong - tinggi sangat tinggi

nipih nayyang - sangat nipis

jabir/supek/plastik ghok-ghak - plastic bag je padahal

koghok - tengkorak

lapo perok - lapar (bahase ganu yang sering berangkai, sebut lapo mesti ade perut)

ngatuk mate - ngantuk (samela tak buleh pisah ni)

bodo do’oh lalu - bodoh sangat

gemok debbok - gemuk sangat

kuruh kering - sangat kurus

botok licing - botak licin (rambut)

beso jereguk - besar

gege - bising

suke glekek - ketawe menggelekek

ketor geggor - terketar2 sampai bergegar..hehe

manih letting - sangat manis

dulli mung - tak ambik peduli

letihsang - sangat letih

bapok gong - sangat besar

gong - sombong serupe

beghak nanang - sangat berat

ringang lepung - sangat ringan

makang k’kucing - dimakan kucing

kattok wong - katak (siap ade bunyi tuu)

dok tahu starang - tak tahu ape2

busuk kohong - busuk giler

agah - orang yang sombong

soheh dok munggg?? - ko ni biar betul!!

apah nyor - hampas kelapa

anguh letong - sangat hangus

bata golek - boaster/bantal peluk

pelok bronok - sejenis kuih yang diperbuat daripada sagu

bepang - sejenis kuih yang diperbuat daripada beras pulut

boloq woq - serabut

dok dang - tak sempat

ikang aye - ikan tongkol

ikang kerah ekor - ikan cencaru

lembek - tilam

meroh merang - merah sangat

memang dok arr - memang tak ar!!

musing ligat – berpusing-pusing

ngoyang - meroyan

nisang - gula melaka

skkek - sedikit

se`jek- masjid

sekut merri - iskut merrie

tawor hebbe - tawar gile

tohok - buang

tinggi sayuk – sangat-sangat tinggi

beso jallo - sudah besar(org)

pucak kesi - pucat lesi

bising bango - bising sangat

uduh sepang - hodoh

patoh riok - patah(tangan)

pendek kettok - pendek

leppok - buruk giler

wohulu - bahulu

panah kettek - panas yang teramat

paik nepang - pahit yang amat2

kuba balo - kerbau yang ada warna perang2 (orang nogori panggil kobau balau)

beng ikang - van ikan

kohong - busuk teramat

ah nganjing - meng anjing-anjingkan??? mempermainkan

kalng - maksudnya pensel

**********************************************
  • Loghat ganu kebayakkannya ditambah huruf "G" di hujung ayat.. eg: Makang ikang.. :)
Terima kasih pada mereka2 yang mendedahkan saya dengang dengan bahasa ganu neh, sampai aku pon terikut2 jugak.. Haha.. Mereka2 itu adalah:

Pateah Rahman (pengaruh ganu paling kuat)
Farz
Anah
Muni
Dira
Yana Mat Zain

Dan mereka2 yang pernah bercakap dengan saya menggunakan dialek ganu sama ada secara sedar atau tidak, terime kasih sebab mempengaruhi saya.. Haha..


~Na na na na na Ganu kite... :)

ItikBisik: Ibu, nanti den nikah ngan orang ganu buleh yo? Ado highway tu, takdo la jahanam kereto sedaro maro nak hantar rombongan meminang nanti, tak macam lalu kat guo musang tu, bukan eaa pakai 4wd kan.. Haha.. :)

Friday, February 4, 2011

Membuang masa demi rakan lama..

Aku pernah tulis kat reban neh.. "Kerinduan dengan sahabat dapat dilepaskan cukup dengan hanya gelak, makan dan bergalak bersama".. Keras mana pun hati aku neh, aku tetap sayang semua kawan aku.. :)

Date: 3 February 2011..
Venue: Sunway Pyramid..
Time: Morning until late night..

Aku telah korbankan satu hari yang berguna untuk aku siapkan assignment dengan cara bergalak bersama rakan2 lama.. Kami satu sekolah rendah, lama tak jumpe woo.. Lama tak lama pon, mau la 5 tahun gak tak jumpa.. Kami kumpul pagi dekat *****.. Tak yah cite la macam mane kami gerak ke sana, cukup memalukan bagi sekumpulan pelajar yang da berusia hampir 20-an yang masih pergi jalan naik tren.. Opss.. Hahaha.. Kalau ade kerete kan senang.. Hmmm.. Btw, thanks to Atiqah Badrul Hisham sebab bagi guide kat aku untuk sampai Sunway tu.. :)

Maaf, quality gambar kurang.. Camera henset doh..
Dan sesiapa sahaja yang pergi Sunway tu mesti la nak main bende alah neh, ice skating.. Kan kan kan?? Kami2 pon tak terkecuali.. Ok, kali neh tak mau cakap besar.. Aku memang tak pernah main menatang neh.. Yes, gelakkan aku.. Arrhh, persetankan tu sume yang penting aku da berjaya main bende alah neh tanpa jatuh menyembah kasut orang pun.. Hahahah.. Ok tipu, ak jatuh 2 kali.. :) Tapi jatuh 2 kali bagi seorang amateur ialah sangat hebat what dari orang tu, baru satu round da 4-5 kali jatuh.. Muahahaha.. :)


Selepas aku puas tengok segala jenis jatuhan dalam gelanggang ice tu, tertangkup la, teteiarap la, cium kaki org la, macam nangka busuk la dan segala bagai, beberapa orang gerak ke bowling pulak.. Macam biasa, bila Abang Zul ko neh main memang takde chan la orang lain nak menang.. Tapi kali neh skil aku makin better la, 5 kali strike woo.. tapi hari neh Abang Zul saje buat2 kalah sebab taknak Bad, kawan lame die merajuk sebab kalah nanti.. :) Alah, lu menang tipis je la bro.. Hahaha..


Sebelum skating; makan.. Lepas bowling; makan.. (Ipah lapa nasi)



Apesal sume gambar ade Haha, si minah tuduh pelangi neh?? (haha tu bukan bunyi aku ketawa, tu memang nama die tau) Penindasan terhadap tokey reban itik neh.. Gambar aku pon kurang.. :) No lah, aku pilih gambar yang ade quality jer, yang lain sume jahanam.. jangan marah.. :)


Did anybody noticed that rambut aku pendek?? Huduh kan?? Aku tau dah.. Aku potong rambut pendek neh pon ade sebab, sebab aku da buat nazar.. Nak tau ape nazar aku, tanye la aku bile jumpa nanti.. :) Kali neh aku potong pendek sungguh, takde simpan2 jambul lagi dah, bukan potong sikit2 macam time kene tipu ngan si penguin hari tu, kate lulus JPJ la hape la.. Huh.. Alah, rambut pendek la bagus, senang sikit ilmu nak masuk.. (alasan nak kasi sedapkan hati aku yang semestinya tak puas hati ngan rambut baru neh)

Thanks a lot sahabat2 ku sekalian.. Even jumpa sekejap tapi benda neh akan jadi memori yang aku akan ingat sampai bila2.. Arigato.. :)

Ok now kembali sedar.. Cuti nak dekat habis dan aku kene balik semula ke Machang untuk teruskan lagi kehidupan sebagai seorang mahasiswa.. Derr.. Assignment kene siapkan neh, nak balik dah oiii.. Da la, papai everbody!!!

Thursday, February 3, 2011

MidSem Break - CNY = Assignment..

Jeng jeng jeng...

Quick update only.. :)

Huh, jam telah menunjukkan pukul 1.00 pagi.. Ape yang aku buat sampai satu pagi neh?? Message awek ke?? (aku mane ade awek..) Tengok drama korea kat lappy ker?? (aku benci cerite korea!!) Jawapan yang sebenarnya ialah aku baru siap buat assigment!!! Huh..letih doe.. Cuti kali neh memang takde mase untuk aku bersenang lenang, goyang kaki sambil makan ayam goreng sambil tengok HBO or watever.. Memang tiada.. Biar la, lagi pon aku da takde nafsu nak tengok tb da, betul cakap mak aku..

"Ko tu da tue, memang la nak tengok tb pon da tak minat, samo la macam ibu neh, takde mase de nak tengok drama2 tb tu.."

So, assignment yang aku baru lepas siapkan neh adelah IMD155 Puan Amal, article review.. This is da second last assignment yang aku kene buat, da last one ialah Dr. Nasir punye web review.. Tu nanti2 la aku buat.. Letih mata aku duk ngadap lappy neh.. Bak kate penguin, buleh juling mate aku.. Seteressss.. :)

Minggu sebelum aku balik rumah neh, adik aku Nabil buat minor surgery sikit sebab nak buang something kat pelipat lutut die.. Huduh siot.. Hahaha.. Alhamdulilah sumenya selamat.. Dulu bukan main galak ko berkawad, lari ke hulu ke hilir, prenggg sane sini, sekarang duk ko diam ontok2..

Sebelum..
Selepas..
Ok.. Cukup3.. Kang ade pulak makcik2 yang muntah tengok kaki orang operation neh.. Takde pape dah, kerje rumah (lame tak gune ayat neh) da 80% siap, besok ana mau keluar berfoya2 bersama kawan lama.. Asik seteresss je buat assigment, sekali sekale longgarkan sikit skru2 yang ada dalam kepala neh ok jugak kan?? Ana akan update story lepas balik sosial esok..

semoga kita berjumpa lagi..
وآمل أن نلتقي مرة أخرى

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...