Sunday, November 28, 2010

Holiday!!

Krinnggggggg…

Cuti skola suda bermula.. Bagi pelajar2 sekolah ni, inilah saat yang mereka nantikan kerna mereka akan terlepas dari bebelan si cikgu tentang kerja rumah, perhimpunan yang membosankan, ucapan pengetua yang terlampau panjang dan pelbagai lagi karenah2 di sekolah selama beberapa minggu..

Even aku bukan lagi dalam golongan komuniti pelajar sekolah, tetapi bahang keceriaannye tetap dirasai sebab aku pon turut bercuti sakan jugak.. Saat aku bangun tido pade pukul 12 tgh hari tu adelah salah satu percikan kegembiraan cuti skola neh..Sarapan ngan lunch buleh disatukan bersama klu bgun kul 12 tgh hari tau, kan da jimat tu…

Tapi kalau hari2 duk melayan HBO je, makan tido, notnet2 sms je busan jgk kan.. So sebagai seorang remaja yang tinggal di pinggir kota, tempat yang sesuai utk kami melepaskan kebosanan adalah di kotaraya, Kuala Lumpur.. Btw, special thankz for Ari ngan Ika sbb sudi buang mase korang ngan aku kat KL aritu, happening giler..Rindu yang da mencapai tahap gaban hanya buleh diselesaikan dengan jumpa, bercerita dan ketawa bersama..  Persahabatan memang indah kalu pandai menghargai.. Thankz Da Partimers.. xoxo..Hahaha..

Tapi tak lengkap cuti korang kalu tak luangkan masa ngan keluarga.. Family first.. Nasib baik la aku ade family yang masih mempunyai nilai kekeluargaan yang masih kuat, take care each other.. Kesian tgk sesetengah keluarga yang da pincang, ibu bapa tak kesah tentang xtvt anak2, anak2 terbiar tanpa kasih sayang keluarga..Hmmm..bersyukurlah dengan ape yang kite ade skung.. Jangan bile da terlambat nanti baru nak bersedih..

Tpi jangan bersedih sbab blog aku neh bukan program utk tgk air mate korang meleleh..Tenang lar, masih ade something yang gembira disebaik kesusahan..POSITIVE!!! (gegey group mesti bosan ngan ayat neh) Hahaha.. Ade aku kesah??

Inilah wajah2 mereka yang ade dalam minda aku yang bergelar “KELUARGA


Ni abah sey..
Nabil ngan omak sey tu, bukan kakak sey tu tau..
R&R Legacy
4th, 3rd, 2nd and 1st
Esha Pot!!
Dan ini pula sebahagian percikan dunia yang melekap di lensa waktu cuti..





Post kali nih memang khas utk keluarga aku yang memang special!!!

F for Father
A for And
M for Mother,
I for I
L for Love
Y for You

(Neh yang den raso nak nangis neh, mano lak tisu nih?? Da leleh da hingus neh..)

Friday, November 19, 2010

Ade otak kan?? Jum fikir..

Kata orang "Picture describe thousand word"
Itu yang aku cube sampaikan kali neh..
"Enjoy" da picture..
-__-
"Bawah no. 5" tu no ape???

Sapa ade jam?? "Pukul brape" dah nih??


Kemana "destinasi" kita, tuan??

"Filet-o-Fish"..Sedap kot..

Indahnya pemandangan "pantai di subuh hari"

Ini ikan Arowana atau name kampung die "KELISA"

And one more thing..
"Smbungan" post ni ade kat sini..
Kalau rajin, singgah la kat link ni..

Klik Disini!!!


Sayidina Ali karramallahu-wajhah pernah berpidato suatu masa, katanya:

"Ketahuilah, bahawa kamu semua akan mati, dan dibangkitkan sesudah mati. Kamu akan ditanya dari hal amalan-amalan kamu dan akan dibalas terhadap kesemuanya, maka jangan sampai kamu diperdayakan oleh kehidupan dunia kerana yang demikian itu diserikan dengan berbagai-bagai bala bencana yang tetap akan menarik kamu kepada kebinasaan.." 

Maaf kalau ada silap..

Asalamualikum...
-___-"

Salam Aidiladha


"Apo nak jadi ko ni Pakli?? Orang poie sembahyang rayo bawak tasbih ko, sejadah ko..ni tak, dibawaknye camera, da la bosar" bebel Wan ku di pagi raya..

Kate anak2 digital, macam ni la..haha..
Memang nampak macam gile tapi itu la yang berlaku..
Aku bawak camera g semayang raye kot..
Saje nak dapatkan suasana pagi raye kat kampung..

Hening pagi di Kampung Sega, Negeri Sembilan memang berbeza dari Kuala Lumpur..
Rasenye nak dekat 2-3 bulan jugak aku tak balik kg ni sejak raye aidilfitri hari tu..
Rindu gile suasana macam nih..
Air kolah yg kesejukan nye hingga buleh membuatkan rambutku yg "berseni" nih kembali lurus..
Seronok nyer!!!! Hahaha..

Ini post pertama aku buat selepas balik dari Kelantan..
Loghat Kelantan pon tak ilang lagi..
Agak terkejut jugak lidah aku nak ckp n9 balik..
Orang kampung sibuk duk tanye..
"awe klate, guano klate?? "
Macam perli jeh..
Relex la, aku blaja je kat Kelantan, tapi jiwe tetap n9 bai..
Lidah ku masih dahagakan kepedasan masak lomak cili api yang melampau..
Hahaha..
Dunia2..

Da hampir seminggu aku tinggalkan bumi Kelantan tu..
Aku malas nak mengakuinye tapi aku terpakse cakap..
Rindu kot..
Sob2..
Rindu kat suasana yang menyakitkan kepale otak aku..
Rindu pada mereka2 yang sentiasa berada dalam otak aku..
Sob2..
Tidak mengapa..
Dunia kini tanpa sempadan..
Handphone mahal2..
SMS, MMS, 3G, Webcam, Facebook, Twitter, Skype, YM..
Ape gune semua tu???
Itu la medium yang buleh digunakan untuk berhubung..
Jadi kalau rindu, xoxo la (Bak kate Ari)


And one more thing..
Aku ade satu lagi agenda yg belum selesai..
Reban Itik ni akan menjadi saksi..
Nantikan la post yang seterusnya..
Gegey Group, tunggu tau..
There are something for you in this "reban"..
Hehehe...

Ok..Sayonara..
Selamat menyambut Aidiladha..
Selamat tinggal..
Jumpe lagi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...