Saturday, October 30, 2010

"Football Mad Nation.."





Walaupun diminggu2 final exam neh, takde ape yg dapat menghalang xtvt ini berlaku.. FUTSAL.. Mereka gilakannya.. Aku tak pandai main sbb aku kaki..errr...besi, takut kalau tackle org, patah pulak kaki budak tuh..Hehehe..

Takde ape sebenarnya, aku cume nak cerita yang aku ikut set2 neh gi main futsal kat gelanggang belakang Uitm malam tadi,.. Antara pemainnya:
  • Syafiq Da Roy
  • Faiz Band 
  • Ayahanda
  • Abe Na
  • Bro 
  • Borh
  • Cherah
  • Pak Do 
  • Kamil 
  • Epul 

Aku ngan Faiz Romeo jadi tukang sorak je kat tepi.. Dan seperti biasa, aku suke memperhatikan gelagat orang da aku dapat merumuskan bahawa mereka bermain secara agrasif dan kebayakannya adalah org Kelantan.. Dieorang ni main agak kasar even ngan member sendiri, siap ade yang mengadu kat aku “Bose main ngan ******, tea ikut dea jah..” Relax la, kite main untuk happy2 k, lepas tension, main tenang la..

Alang2 da cite pasal futsal, aku cume nak ingatkan bahawa esok malam ade satu pertemuan bersejarah.. Kijang lawan Rusa.. Walaupon aku tak minat sangat bola neh, tapi disebabkan ini pertama kali dalam sejarah hidup aku aku akan menyokong team negeri aku di tempat lawan, tak minat pon jadi minat..Kalau takde aral melintang aku akan tgk kat stadium..ape barang Bukit Jalil, stadium Kota Baharu suda..

Hmm..katekan la n9 skor sebijik, adakah aku patut bersorak or senyap jer?? Kalau aku bersorak, mau kene pukul aku nanti.. Kalau aku senyap, tak nampak la semangat aku yang bagai nak gile nih.. Alah, kalau nak kene pukul pon, macam la aku ni lumpuh, macam la aku tak buleh lari..Hahaha.. Tapi ape2 pon, budak2 klantan kat sini da abis aku kasi panas line, dok sebut2 pasal kekalahan mereka..Hahaha.. Siaplah demo.. Pisang akan berbuah due kali.. 

Tapi jangan risau, nilai persahabatan kita takkan putus hanya kerana bola neh.. Adat permainan, mesti kalah mesti menang.. TAPI yang pasti, HOBEN JANG HOBEN!!!
“Bola itu bulat..”
Maaf inside outside ( football )
Priiitt Priitt Priitttttttttttt!!!!!                                                                                                          


Location: Bilik Roy

Thursday, October 28, 2010

Mood: Study ----- Problems: Not In Mood !!

Itik disumpah menjadi beruang..

Sahabat Rimba..

Siapa sebelah kiri tuh??

Inilah aktiviti aku bile ketika semua student Uitm Kelantan sedang khusuk menghafal, membaca, membuat nota, tulis toyol, dan segala benda2 positive yang sering berlaku semasa minggu Final Exam, aku tak dapat menerimanya… Dieorang sume ni aku yang pakse takyah study dan mereka terpengaruh dan ikutla aku buat benda2 tak berfaedah macam neh..GILA.. serabut aku ngan sume bende nih.. time tu la baru nampak bertapa bertapa tidak bersedianye mereka nih.. baru la nak sibuk2 bukak buku, padahal selama nih tak penah pon tau kat mane simpan buku tuh, baru nak sibuk2 cari nota yg dulu2, padahal tak pernah buat nota pon..

Wahai sahabat2 ku, dongar sini den nak kobar, yang penting mase jawab soalan tu nanti adalah “PAHAM SOALAN”. Takyah bace buku pon takpe.. Kalau da paham soalan, jawab ikut logic je..konpom  lulus.. Cayolah.. Hahaha..  Sape ikut ckap aku, korang memang mengagumi aku kan?? Ikut je nasihat aku macam nasihat pakar..

Takde lah, sebenarnye cara belajar ni terpulang ikut care masing2, ade yang buleh belajar sambil sumbat telinge ngan earbuds pastu pasang lagu Horryfied walaupun tak paham ape sebenarnya mesej yang cube disampaikan Pok Jat.. Ada jgk yang buleh blaja sambil golek2 atas katil pastu terlelap sambil peluk buku yang kononya dikatakan buleh dapat keberkatan ilmu kalu tido ngan buku.. Sedar pagi2, tgk buku bawah kaki, mano nak dapat keberkatannye tuh?? Ada jgk yang jenis kene blaja atas meja, badan kene straight, postur badan kene betol, tak buleh degar bising2, da macam robot pon ade, fokus3… Ade macam2 cara utuk blaja neh janji individu tu buleh focus..

Kalau nak tanye pendapat aku la, cara yang paling best belajar ialah duk atas meja kerusi, buku atas meja, kaki sebelah naik atas kerusi, benda yang penting kene ade atas meje: buku, kertas kosong, note, pencil sahaja, handphone (tkut2 awek call ker) dan yang paling penting kene ade ialah MAKANAN @ KUDAPAN.. Pada sesiapa yang tak tahu, kudapan adalah singkatan untuk “kuda makan papan” bak kat ibu aku.. Syok doh bile time blaja pastu mulut ko duk nguyah3, tak ilang focus kalu ngunyah, kalu dengar music hilang focus, rase nak nyanyi  kan?? Itu cara aku la, cara korang mesti lain2 kan?? Takpe2, janji skor..

Hmm..azan subuh suda berkumandang.. “Asolatu khairum minannaum…” Solat itu lebih penting dari tidur.. Tapi aku tak tido pon, kira aku orang2 yang beruntung..hehe..Dah la..da penat tangan aku junjung laptop “pemotong sayur” neh  semata2 nak dapatkan line..Gong.. Nak gi solat metar, pastu sambung fb pulak, kul 8 a.m nanti baru tido..Huhu.. Mata dan mindaku memang hebat.. Thank you Allah..  -__-

“Imam, jap ye…orang nak tutup laptop la neh, nanti orang bentang sejadah tu..jap tau…” Asalamualaikum.. ^_^
Hehe..

Location: Bilik Nik

Monday, October 25, 2010

Happy Tree Friends ( Malay Version )

Aku suke kalu ade "family" kat dalam satu2 organisasi..
Contoh dulu aku ade family kat skolah..Bapak, emak, bini, anak, adik beradik..
Even sampai libatkan cikgu..Emak pade die neh, adik aku, kawin ngan die neh..
Sume orang dilebel nye, sume tanpa kerelaan..
Bile dapat adik2 huduh, dungu, pelik..
Stuju blako...Nasib baik aku dapat bini pandai, emak aku, cikgu hot.. (:
Nak marah, pikir bende remeh..So biar je lah..
Hmmm...memori zaman "kasut skola"

Masa berlalu..
Aku ingatkan bile da berstatus pelajar UNIVERSITI ni, takde la orang buat perangai macam tu lagi,
Sangkaan ku meleset..
Aku ditakdirkan dicampak dalam sekelompok pelajar2 yang "gila"..
Dan mereka terus mengekalkan tradisi tak berfaedah nih..
Nasib baik aku nih macam org tue2 kate..
"Benih yang baik, dicampak ke laut jadi pulau, dicampak ke darat jadi gunung"
"Masuk reban itik, bace blog...masuk kandang b**i, kene samak la nmpaknye"

Berbalik kepada pelajar2 yang "gila" neh..
Jap2..kegilaan mereka nih tak buleh lawan gile aku mase "zaman gelap" dulu k..
Gegey kat foodcourt ngan tido kat Dataran Merdeka kul 3 a.m, mane lagi giler???
Tapi aku telah bertaubat setelah mereka2 ini menunjukan sifat yang lagi normal dari aku yang dulu..
So skung aku telah menjadi budak baik!!!! (: Percayalah!!!

Skung aku ade "family" kat sini..Mereka special..
“Pernah kah anda dengar anak malu sebab satu family die buat perangai kat kedai makan??”
Mereka melakukannya... Sebab tu mereka sepecial..
Aku tak tau sangat salasiah keluarga nih..
Tapi mengikut pemerhatian dan pemahaman aku.. Ini la hasilnya..

*Alif kahwin ngan Tein, dapat anak yang terlampau ramai, tapi yg lain sume tak mngaku mak jadi yang tinggal Zarif ngan Zul..( dipakse )

*Zarif kahwin 2 ( gelojoh ) ngan Pika ( janda Zul ) and Teah. Takde anak kandung
( due2 mandul kot ) tapi ade anak pungut hasil dari “bini” yang terdahulu, Sue dan terhasil lah berudu Ada..

*Ada seorang anak yang hyperactive ( ikut genetik bapak die ) kerana bonda and mamanya memberikan susu bewok semasa kecik.

*Dieorang ade bibik, Farah and Muni..( made from Burma and Golok ).. Ada ade sepupu, Dira ( aku tak tau die neh anak sape )

*Zul anak seorang penternak itik yang bergelar Dato’ tapi dibela oleh Tein&Alif.
( tu pasal muke tak same ngan Zarif ) Pernah kahwin ngan Pika dan ade anak, Suri
( tgk la baka sape )

*Tapi jodoh tak lame sebab Pika curang and Zul kantoi cerai ngan bini pertama, Yasm*n ( takde dalam list ) dan Zul ade skandal baru..( mmg bermasalah betol budak Zul neh )

*Skung Zul tengah mencuba memperbetulkan kembali rambutnya hidupnya dan berusaha untuk mendirikan rumah tangga dengan pilihan hatinya..__________ ( isi tempat kosong )

*Err…menatang Nik ni aku nak campak mane??  ( cadangan?? )

*Keluarga gila nih sering kali membuat onar dikedai2 makan, foodcourt, dan tempat2 public.. Kalau tak keluar sekeluarga, mesti ade 2-3 family members yg still ade..

Anda semua diminta untuk tidak mengendahkan keluarga ini jika melihat mereka gegey di kawasan awam..Kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai keluarga gila ni, rajin2 la hangout bersama mereka..Pada mereka yang tidak disenaraikan dalam list keluarga gila nih, La Tahzan, anda bukan terpinggir tapi anda tidak berapa rapat ngan kami..Jangan risau, selama 3 tahun keluarga gila ini akan cuba mendekati rakyat dan merapatkan hubungan silaturrahim sesama kita..Kita ni memang sekeluaraga tapi perlu dirapatkan je..

Apa2pon, this is ma new family..
Kami akan sentiasa meng’update’ ahli keluarga baru..
Mintak maaf kalu tersalah type..
Kadang2 keyboard ni tertekan sendiri..
Tu yang banyak buat salah tu..
Jangan amik hati, hidup jangan serious sangat, kene ade joke..
Sayonara..bukan sayur nala ( sayur nala bermaksud sayur yg besar )
Hahaha…
Papai..

Saturday, October 23, 2010

Tired with "this" thing..

Antara sebab2 seseorang itu meng"add" seseorang dalam Facebook..
 
1) add sekadar mahu menambahkan friend list. lepas tu setakat tu aje, tak de komen komen tanya khabar segala bagai. ( ramai dah jumpa golongan ni )

2) add sebab minat seseorang. 

3) add sebab nak tahu perkembangan seseorang.

4) add sebab nak tengok gambar-gambar lepas tu mula lah mengutuk mengata, 
' minah ni dulu pakai tudung labuh sekarang tudung dah melayang bla bla bla, tak sangka tak sangka '.
' wow, mamat ni couple dengan minah ni...ommakkkk tak cun langsung '.
'huduh nye rupe pakwe die, hensem lagi aku'
(koya!!!)

5) add sebab nak tengok apa yang dia post kat wall. dah puas tengok lepas tu remove from friend balik.

6) add sebab kawan sekolah, senior junior, tapi sekadar add. lepas add tak de nya nak tanya khabar. masing-masing  buat dek. atau sekadar nak tengok perkembangan ke.

7) add sebab nak jadi stalker berjaya?
 
Kesimpulannya : Manusia ni macam2 ragam...Dunia blako neh...
Sorry..
Mood: Angau..
Tu pasal takde topic best utk di post..
Hahaha..
Maaf input output..
Papai..

Location: IMC

Saturday, October 16, 2010

Hadiah Voltan Dari Hati

Class, cikgu nak tanya ni, siapa yang pernah kena penyakit angau sila angkat tangan.. "Saya3!!!" Ok, yang belakang tu, camner rasanye angau?? "Ermm..mandi tak basah, tidur tak lena.." Tett!! Salah.. Itu ayat zaman dulu, skung ni orang pakai ayat macam ni.." main counter strike pon buleh senyum2 " tu baru angau namanya.. *_*

Penyakit angau ni da wujud lama sebenarnya..sejak zaman nenek moyang kita dulu2 lagi, buktinya dalam pantun melayu ade menggunakan perkataan angau ni.. Tak caye, g pinjam buku tebal warna merah kat Library Tengku Anis (promote).. "Kurik Kundi Merah Saga"..For sure banyak perkataan angau dalam tu..

Tapi kali ni bukan nak cite pasal library or buku merah tu, tapi nak kongsi cerita bagaimana rasanye angau tu.. Bukan ape, maklumlah "tokey reban itik" pon orang, bukan ade nafsu ke arah itik2nye pon, ke arah manusia yang bernama perempuan jugak la..still normal jugak beb.. Tapi bila pikir semula, tokey reban itik ngan pemain bowling kebangsaan?? Hmm..macam tak kene je.. Tak sweet langsung.. Adoiyai.. -__-"

Angau ni tak buleh diterangkan secara harifah sebenarnya.. Ia macam satu perasaaan yang buleh membuatkan korang macam hilang arah seketika..Paham tak?? Susah la nak cakap tapi bende alah ni tapi buleh membuatkan korang happy tanpa sebab, senyum sorang2 even dalam jamban, galak secara tiba2.. Pada mereka yang ada imaginasi luar kotak @ i-pox (imaginative people thinking outside box), mereka akan mengambarkan keadaaan ini macam sel otak kita kena shoot ngan karen dari hati just for a second then kite akan mengelejat (shock)  bukan sebab sakit tapi macam seronok then kita akan senyum tanpa sebab atau menonggeng kat atas katil sambil meloncat dan menjerit celah bantal padahal takde sebab yang munasabah ( macam biase buat jer?? )

Tapi takpe la, pada yang mereka yang pernah rasa macam ni, saya yang bernombor matrix 2010445**6 telah mengakui bahawa saya secara tak rasmi menyertai Persatuan Kami Pernah Angau Kot (PEKAK) cawangan Kelantan..

Kalau cari kat farmasi ubat untuk angau ni, memang sampai ke sudah nurse tu duk selongkar2 almari ubat takkan jumpa.. Ubat die cuma jumpa si dia dengan kerap and biarkan je penyakit ni sebab ianya akan membuatkan kita happy.. So thats not a problem, benda ni tak perlukan penyembuh, ia akan normal sendiri.. Tapi kalau angau tu sampai tahap nak gigit jari kaki sendiri sebab terlalu happy, kawan2 sekeliling mintak tolong tempeleng sedas dua, sampai die kembali sedar.. Tolong ye..

Dah la..
Nak meng"angau"kan diri jap..
Tapi jangan lupe..
Angau2 pon, still ingat tuhan ok..
Jangan sampai buat dosa pulak..
Last..
Word of da day..

i-pox

Hahaha.. Lovin it !!
Papai..

Location: Bilik En. Zarif

Friday, October 15, 2010

10 Perkara Yang Menjadikan Perempuan Hot..

Cheh3... Tajuk post da macam best, tapi tak lengkap sebenarnya tajuk ni, it should be "10 perkara yang menjadikan perempuan hot di mata Zulfadzly Rohaizad".. Baru kena ayat tu.. ^ - ^..

Mungkin orang lain tak berape nak setuju ngan list aku ni tapi ADE AKU KESAH???
Lain orang, lain la syarat2nya.. G la tulis kat blog sendiri.. Hahaha..

Kalu nak ikut syarat2 am nak jadi someone dalam hidup aku, yang macam biase orang lain nak kan jugak la, yang ikut ciri2 dalam islam mahukan: beriman, cantik, berharta, dari keluarga yang baik, bla..bla..bla..( padahal lupe..)
Tapi kalu yang syarat2 am kat atas ni ade + ciri2 dalam list ni, konpom buleh buat aku cair macam choc. tgh padang kawad..
Even benda2 ni nampak remeh kat korang, but for me, klu bende ni ade, confirm aku jaga baek..
Tak dapat orang lain pegang doo..

Ok2.. Enough with membebel, check list ni..

  1. Aku suka tengok perempuan pakai Shawl dengan kemas and kalau freehair, buat rambut Hayley Wiliam (Paramore) time die ikat tocang.. Super duper like!!!! (Soalan: Shawl tu ape?? Jawapan: Sejenis alat tradisional untuk buat kuih seri muka) Pada mereka yang tak tau, tanye la pada mereka yang berkaitan.. Jangan la tanye kat mat bangla isi minyak tu.. Dieorang cuma tahu "10? 20? Penuh?" Hahahaha..
  2. Pada mereka yang bermata BULAT, BUNDAR, tapi bukan buntang, anda telah menarik perhatian saya.. ( Tyra Yamin, i luv your frogy eyes tu, tapi malangnye u cume kawan i dan telah dimiliki..huhu)
  3. Aku buleh jadi angau kalau jumpe perempuan pakai rantai kaki.. Seriously.. Aku asik terbayang2 klu pikir pasal rantai kaki perempuan..Bunyi die, kedudukan rantai tu kat area buku lali, shoot..memang angau.. Aku tak tau kenape tapi itu la yg buleh buatkan aku lupe dunia seketika..
  4. Aku suke perempuan yang sedikit berisi @ chubby.. (bukan sebab permakanan yg tidak terkawal, jenis yang fit laa..) Mak aku kata kalau org tu agak kurus, so wish for couple mesti yang berisi.. Itu la yang berlaku kat aku.. Tambah pulak kalau die ade pipi yg stock untuk dicubit2 jer.. Perh.. Terbaik dari ladang..
  5. Mereka2 yang suka pakai heals, you are in ma list.. Aku memang suke tengok gaye perempuan pakai heals bukan sebab die pendek tapi nampak profesional kot.. Memang hot!!.. Jangan kata perempuan la, even tgk Suri Holmes pakai heals merah pon buleh buat aku cair..
  6. Animal lover tapi tak semestinya kucing (da banyak sangat da orang suke kucing).. Yang jenis suke kura2, rabbit, tikus putih, ITIK, ikan keli, lembu..kalau buleh jenis yang main lecak punye binatang, cacing, lintah, pacat..tu best..selalunya perempuan macam ni susah nak cari..kebayakan mereka tak suke binatang2 gini..huh..try to be special laa..tak ramai girls yg main lecak tau..
  7. Pandai main sukan..setakat badminton tu, mak aku pon pandai.. kalau buleh yang ala2 archery.. aku terpesona betol kalau tengok perempuan main achery..salute!!
  8. Perempuan yang bawak kereta Suzuki Swift warna putih (detail giler) Aku tak tau kenape tapi kalu jumpe girls macam ni, aku akan pandang die sampai die bosan..
  9. Pandai masak bukan setakat masak air or maggi.. Kalau buleh tau semua resepi Negeri Sembilan & resepi Orang Jawa..Aku tau ada kebayakan dari mereka tak tau masak tapi sedar la bahawa kalian akan menjadi isteri, tak pandai masak nak kasi laki makan apa?? Nasi bungkus?? Hehehe.. Lelaki sekarang suda mula sedar tentang hal ini.. Baik kalian berubah dan belajar masak..
  10. Last but not least, aku suke perempuan yang jual mahal..Tak suke yang jenis gedik2mintak couple la, hape la.. Lagi2 kalau dia buat muke sweet time nak ngorat die sambil jual mahal, conpom akan ku kejar sampai lobang idung ADA.. Tapi jangan jual mahal sangat, nanti tak laku..ok??
Tapi aku kurang berkenan pada perempuan yang:
*Bawak moto..( tak manis dipandang)
*Pakai cincin sebelum masanya..( Teringin benar nak bertunang)
*Fashion Victim..( ingat nak jadi trend starter tapi macam badut)
*Mekap tebal2,,(bedak sampai 2 inci, ape kes??)
*Tak reti nak senyum..( mak tak penah ajar senyum yer??)
*Tak hormat orang tua..(even ngan makcik cleaner skali pon, senyum la)
*Cemerkap & kekok ( lebih kurang careless and tak profesional)

Huh...puas aku membebel pagi2 bute ni...
So sape rase berkenan tu, buleh amik borang kat kaunter 7 ye..
And sape yang ade muke ala2 Selena Gomez tu, anda di short list ok..
Hehehe..
Btw sorry to si kaki gambar sebab curi tajuk post..
-__-"

Maaf input output..
Papai..

Location: Bilik Mr. Zarif

Thursday, October 7, 2010

Projector Untuk Hati

Alolaaa..
I'm busy lately..
Banyak bende nak kene buat..
Assignment yang takde belas kasihan..
Program tu, program ni..(padahal tak join pon)
Tu tak campur ngan serabut otak aku lagi..
Kalau dapat dipertontonkan akal aku ni..
Aku rase dah macam serunding dalam plastik..
Berselirat antara satu sama lain..
Ade serdak2 yang tak penting..
Ade carik2 daging yang sedap..
Macam2 lah..
Pikir masalah sendiri..
Pikir masalah orang..
(yg aku gatal2 pikir masalah orang buat ape??)
Pikir hati orang..
Final exam da nak dekat..
Selak buku pon belum start lagi ni..
Kalau mak aku tau..
Confirm die akan cakap.. 


"Lantak ko lah long..ibu blaja abis dah..ade life.."
"Ko tak tentu lagi..ko nak bagi anak bini ko mkan ape klu tak blaja??"


Ibu aku mmg tau2 klu sebut pasal "anak bini nak makan ape?" aku mmg sensitive bile pikir psal tu..

Hmmmm...
Dalam keserundingan keserabutan ni pon..
Aku still tak sedar..
Leka dibuai kegilaan student UiTM skarang..
Bende ape?? Bende ni la!!!!

FACEBOOK (care menyebutnye: fesbuk..)


Betol tak rakan2 ku??
Tapi bile pikir2 balik..
Kalau la aku buleh pasang projector yg slalu pinjam kat ILQAM tu..
Pasang kat hati aku untuk paparkan ape yg ade dalam hati aku ni..
And kalau aku klik pasal fesbuk kat ati aku ni..
Mesti die akan sepantas kilat berhubung ngan otak aku..
Lantas tubik la bende ni..

YOU SHOULD BE STUDYING!!!
GET OFF FACEBOOK NOW!!!

Imaginasi luar kotak!!!
Aku bukan anti fb ke hape..
Cume kalau fb ni tetibe ditutup or di 'block' kat uitm nih..
Aku la orang paling heppy sbb takde bende yg buleh ganggu aku lagi..
Aku buleh blaja ngan tenang tanpe perlu memikirkan:
Notification aku dah brape??
Member ade comment post or link aku tak??
Ade friends request tak??
Ape perlu tulis kat wall aku??
Tak perlu sume tu dah..
Tapi takkan sume faktor diatas ni ade lah penyebab kepada ketagihan facebook ni??
Mesti banyak lagi kan??

Takpe la..
Ini kalau projector dipasang kat hati aku..
Kalau dipasang kat hati korang..
Ikut korang la menilai bende alah "f" ni..
Tapi yang penting..
Zulfadzly Dato' Rohaizad 'Like' tajuk post kali ni..
Even ayat ni ditiru dari orang lain..

Projector Untuk Hati..
Dalam maksudnye tu..
Lain org lain tafsiran nye..

Sekian..
Maaf zahir batin..
Kalau tak best, mintak maaf..
Saya sedar saya ni sape..
Duda kepada si Dekan..
lol..

Location: TAR225 L

Saturday, October 2, 2010

Masa Pulang Sekolah Dahulu..

Satu ketika dulu..
Aku duk Gombak..
Kat Kg. Padang Balang..
Tempat tu best..
Mase tu aku darjah 3 kalu tak salah..
Adik aku, Nabil mase tu darjah satu..
Kiteorang baru blik dari sekolah..
Jalan kaki sbb sekolah dekat..
Tapi ikut jalan belakang..
Dekat sikit..
Mase tu tgh hari..
Kiteorang jalan la macam ari2 biase..
TIBA-TIBA..
Aku nampak menatang ni..

Giling3...                            



Die melintas depan kiteorang..
Laju..
Aku exited giler..
Sebab selalu tengok kat zoo je..
Or kat dalam tb je..
Ni buleh muncul depan mate..
Aku dengan semangat gile bagi tau kat Nabil..
"Klu ko nak tau, tu la tenggiling.."
Kami same2 exited sbb jumpe menatang tu..
Dengan kegembiraan itu la kiteorang teruskan perjalanan balik kerumah..

Tapi kat umah takde sape..
Ibu ngan ayah keje..
Kiteorang duk due orang je sampai petang..
Tunggu orang tue kami balik..
Makan senduk sendiri..
Bukan macam bebudak laa ni..
Manje bebenor..( Termasuk adik2 perempuan ku..)
Kiteorang dah biase berdikari sejak kecik..
Ibu ajar..
Bayangkan seorang budak kecik dieberi kepercayaan untuk jage sebuah rumah yang bernilai ribuan ringgit..
Hmmm..Best tau..
Buleh buat sepah..
Pastu ibu balik kene bebel..
Lagi best... (:

Petang tu..
Bile ibu balik je..
Aku bagi tau kat die..
"Ibu2, tadi along jumpe tenggiling.."
"Ye la tu tenggiling..Kat mane??"
"Iye, tenggiling..Kat jalan blakang tu..Tak caye tanye abin.."
"Yelah2..." ( Dengan senyuman yg ala2 tenggiling and muke yg still tak percaye..)

Peta Tempat Kejadian..
IBU AKU TAK PERCAYE AKU JUMPE TENGGILING!!!!!
Itu la point yg aku nak cite kan dalam post kali ni..
Huhuhu..
Sampai sekarang..
Bile aku cakap balik kat ibu aku sekarang ni..
Mesti die akan kate..
"Yolah2..."
Kalau aku cakap kat ayah aku pulak..
Die akan kate..
"Tah2 tu bukan tenggiling.."bende" lain kot yg ko tgk tu long.."
Arhhhh...
Tolong la caye..
Org kenal la camner rupe menatang tu...
Hmmmmm..
Sakit pale otak aku..
Takpe2..
Tapi yang pasti..
Aku nampak tenggiling..
Aku tak silap..

Tapi bile aku sampai kat Uitm Kelantan ni..
Hari2 nampak "tenggiling" pon da tak heran..
HAHAHA..

Saje bercerita dalam hujan malam..
Menyembunyikan kebosanan..
Maaf kalu silap..
Sekian..
Papai..


Location: TAR225 L

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...