Saturday, June 18, 2011

Ulangtahun Di Perantauan..

Salam sejahtera Malaya..

~Happy birthday to me
Happy birthday to me
Happy birthday to me
Happy birthday to me...~

Pada sesiapa yang tahu, mahupon tak tahu, pada 14th June yang lalu, genap lah 19 tahun umurku.. WHAT?? 19?? Alah, nak masuk disko pon tak lepas lagi neh.. Cepat la besar tik oii.. :( Tapi jangan khuatir, tak perlu cukup umur pon buleh masuk what.. Heeee.. :)

Enough2.. Apa2 pon, SELAMAT HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE-19 KEPADA ZULFADZLY DATO' ROHAIZAD!! :) Tetapi ianya menjadi satu sejarah juga kerana pertama kalinya aku sambut birthday kali neh kat perantauan, bukan di negeri sendiri.. Hurmm, saba je la.. Orang jauh nak buat macam mana.. 

Birthday kali neh takde apa yang special sangat, selain meraikannya di negeri orang, hadiah pon takde ape sangat.. Btw, thanks to Boo untuk hadiah katak hijau tu yer.. Lolike, bulat macam awak.. :) Dan disebabkan takde sape nak bagi hadiah, maka aku mengambil tindakan untuk 'menghadiahkan' diri aku sendiri.. Maka aku beli la something untuk hargai diri aku sendiri, bukan selalu an.. :) and here you are.......

Blackberry Storm 9500.. :)
Jeng3.. Abang ko neh da maju sikit.. Da bosan la asik gune BB yang fake je, now mase untuk bertukar.. Alah, hadiah untuk diri sendiri kan, mahal sikit apeadehal.. :) Now, sapo nak BBM ngan aku?? :)

Tetapi aku tak lupa, da alang2 hadiahkan something untuk diri sendri neh, aku spend la sikit untuk parents aku plak.. Aku tak la kayo mano tapi hengget tu ado la sikit.. Maka tertunai la hajat aku untuk memberikan something kepada ibu.. Neh pon sempena hadiah hari ibu haritu.. and here you are...... :)

Nokia X3 - 1
"Nilai ringgit tak penting janji ikhlas.." Ikhlas dari anakmu yang tak cukup lagi berjasa.. Luv u mummy.. :)

Now masa untuk mengucapkan beribu2 lemon terima kasih kepada semua sahabat yang meng'wish aku secara live mahupun melalui medium Facebook, SMS, email dan sebaagainya.. Thanks untuk ucapan semua tu yer.. Jangan risau, den tak lapa hadiah doo, takdo den mintak hadiah.. :) Dan kepada mereka2 yang sudi untuk membelanja permakanan aku sempena meraikan aku neh, Shaiful Hamzi, Ismail Sandiman, Firdauz Alias, Hans Afiq,.. (Buleh cari namo neh kat fesbuk, hensem2 sume neh) Tenkiu yaa, maaf abang ko neh banyak makan plak, da orang nak belanja kan.. :)

Tak salah den, hari bapa tak lama lagi or da lepas ye?? Ke akan menjelma?? Lupa plus konfius suda.. Niat hati tu ado la jugak nak bagi sebutir lagi harta kat abah den tu, nak jugak tengok orang tua tu guna hasil dari duit aku.. Niat ea nak bagi Naza Sorento sebutir tapi hengget tak berapa mengizinkan la jadi mungkin cuma ini je yang aku mampu.......

HTC Desire HD
Amacam bah, gerek tak orang2 lamo cam ayah guno smartphone gini?? Kalah anak mudo yah.. Mat rempit pon guno henset torchlight yoo.. :) Nak cakap, bondo ado dah, tinggal nak tak nak yo.. Nak den belikan.. Dulu penah dengar ayah kato teringin nak pakai smartphone gini tapi kato leceh la hapo lah.. Paham tu, awak tangan kasar, kojo banyak tak, sibuk nak guno canggih2, takdo maso nak explore an?? :) Hengget tu tak la banyak mano, tapi kalau raso, ini jo lah yang den mampu bagi untuk balas budi walaupun tak terbayar budi tu.. :) Kalau baco entry neh, calling2 along terus yo, insyallah... :)

********************************

I love my life.. Biar hidup banyak masalah pon, aku suka hadapinya dengan tenang.. Aku cukup tak paham bila segelintir manusia neh, baru ada masalah sikit da kelam kabut, tak tentu arah, menngelupur padahal masalah kecik je, buleh je settel.. And one more thing, isu persahabatan.. Puluh kali aku ingatkan diri aku sendiri tak pon kawan2 aku yang lain......

......."Tau lah kawan kau tu tak seBIJAK kau, seHENSEM kau, seCANTIK kau, kononnya kau nak satu dunia tahu, kau BIJAK, kawan kau tu BODOH.. Please, buruk mano pon, bodoh mano pon, hino mano pon seorang kawan tu, SEKALI kawan TETAP kawan.. Tolong la jangan malukan dia walaupun dia seorang yang TEGAR, HATI BATU, KERAS KEPALA and so on.. Dia tetap seorang manusia, ada rasa MALU biarpun dia kata TAK PERNAH rasa malu.. Biar la ko nak orang sekeliling sanjung ko sampai ko kembang BURIT sekali pon, tapi tolong la hormat erti sebuah PERSAHABATAN sebab sahabat tu la teman ko time susah.. Kalau tak pandai hargai maksud SAHABAT tu, tolong la jangan mengaku KAU tu serorang sahabat yang baik.. Tolong jangan rasa diri kau tu SEMPURNA.."

Ikhlas dari SAHABATmu..........

Assalamualaikum..........

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...