Saturday, May 7, 2011

Ibu, terima kasih !!!

Ibu...

That's what I called for shows some respect to the person named Roziah Md Yakub.. Setiap orang berbeza.. Terdapat berpuluh-puluh panggilan untuk seorang insan yang amat penting neh.. Ada yang panggil mama, ummi, mak, mummy, ma, mek, mok, omak (untuk certain loghat laa) dan macam2 lagi.. 

Ok lah, suda terang lagi bersuluh, suluh pulak pakai spotlight, konpom memancar.. Yang bahawasanya entry kali neh adalah khas sempana hari ibu yang bakal menjelma tak lama lagi.. For those who still wondering lagi bila hari ibu akan diraikan untuk tahun 2011 neh, meh sini den nak koba.. 8 May 2011.. Besok tau tak?? So kepada sesiapa yang rancang untuk meraikan mummy2 mereka, nak beli hadiah bagai, siap la cepat yo.. Dan kepada sesiapa yang kurang bajet, takpo den paham (sebab ea den pon sengkek jugak time neh).. Takde bajet takpe, cukup la sekadar ucapan yang cukup ikhlas dari hati untuk mereka.. Nampak macam den buat neh arr?? Jimat tapi ikhlas.. :)

Dan untuk mereka2 yang kurang bernasib baik, yang tidak lagi mempunyai ibunda, sedekahkan la sebanyak mungkin doa2 untuk mereka agar mereka tenang disana, InsyaAllah.. Doa yang paling baik adalah datang dari seorang anak, ingat sampai bila2 tu.. Btw, mari kita sedekahkan Al-Fatihah untuk ibunda tercinta kepada senior aku, Rauf yang baru sahaja meninggal dunia pada beberapa hari lepas.. Moga rohnya dirahmati disana.. (Jangan baca kosong je, Al-Fatihah je kot, takkan tu pon tak buleh nak sedekahkan?? Pray now ok.. Kita tolong orang, orang tolong kita..)


Haa, yang pakai tudung tu ibu den la tu.. (Mesti la, takkan yang pakai songkok tu pulak mak kau, ayo botol la).. Kalau nak cito cantik ke tak muka ibu den neh, tanyo la abah den.. Mungkin ada orang yang kate even dalam hati, "takdo la cantik mano muko mak ko tu".. Eh haram, suka kau je nak kutuk mak aku.. Biar la dia tak cantik pon, bukan dia nikah ngan abah kau, so shut your f**king mouth!! Tau la mak kau cantik macam Angelina Jolie sekali pon, pegi jahanam..  Kalau ko sendiri pon tak pernah hargai mak ko, memang rugi la ko sampai mati.. Err, emo lak.. Maaf maaf maaf.. :)

Bila aku kenang balik semua memori aku ngan ibu, memang banyak.. Pernah tengok video hari ibu from Mat Lutfi?? Yeah, sume yang die cakap tu same ngan memori aku ngan ibu.. Ibu penah kejut aku subuh guna hanger, ibu lah jugak yang recommend ubat jerawat walaupun satu pon tak menjadi, ibu jugak la yang temankan aku pergi bundle.. :) Sangat banyak sampai tak buleh tertulis dalam reban neh, cume Allah je tau bertapa sayangnya aku kat ibu.. TERIMA KASIH IBU!!!

Andai kata ibu baca reban neh, I want you to know Ibu, selagi Pos Malaysia hantar surat, selagi tu la along sayang giler kat ibu.. Bukan setakat sayang untuk hari ibu neh jer, along sayang ibu sampai syurga.... 

*Bunyi gitar... (Faizal Tahir keluar nyanyi....)



"Sampai syurga ku cintamu, hanya kamuuuuu..."

"Dan segala yang ku ada, ku berikan semua, untuk dirimu saja...."

"Ku mahu dirimu bahagia tuk selamanya....."

Okey2, tengkiu Pejal.. :) 

Den suko rambut dio time neh.. 

Ibu, see that?? Pejal Tahir nyanyi untuk ibu tu, along yang pesan kat die, kate kawan.. Dulu die la yang teman along main belakang kubur tu.. Die penah pesan kat along dulu, kalu satu hari nanti die masuk tb, die nak sangat bukak baju.. See, die betul2 bukak baju da.. I'm da first person tau hasrat die tu.. :) (Maaf bang Pejal, gurau kasar..)

"Da la itik oi, jangan nak membongak!! Kuat na ngarut ea.. "


HAPPY MOTHERS DAY!!! LOVE YOU MUMMY!!!! :) 

Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat hari ibu kepada ibu saya sendiri, Roziah Bt. Md Yakub dan tak lupa juga to my mother in law yang berada nun disana, terima kasih kerana sudi menerima saya seadanya.. I lebiu too lah ummi.. Hehehe.. What?? Ada orang nak mengamuk aku tulis macam neh?? Pegi jahanam sama kau B*DOH!! :D Reban aku kan..


Aku jumpa gambar neh dalam fan page Anak-anak Negeri Sembilan kat fesbuk.. Cam best je gambar.. Dieorang mintak anak2 nogori neh datang STAR OF PAROI  pada 10 May neh untuk support sebab kedatangan The Red Warrior.. Apo tunggu laei?? Hoben jang hoben.. :)

THANK YOU!! :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...