Friday, February 4, 2011

Membuang masa demi rakan lama..

Aku pernah tulis kat reban neh.. "Kerinduan dengan sahabat dapat dilepaskan cukup dengan hanya gelak, makan dan bergalak bersama".. Keras mana pun hati aku neh, aku tetap sayang semua kawan aku.. :)

Date: 3 February 2011..
Venue: Sunway Pyramid..
Time: Morning until late night..

Aku telah korbankan satu hari yang berguna untuk aku siapkan assignment dengan cara bergalak bersama rakan2 lama.. Kami satu sekolah rendah, lama tak jumpe woo.. Lama tak lama pon, mau la 5 tahun gak tak jumpa.. Kami kumpul pagi dekat *****.. Tak yah cite la macam mane kami gerak ke sana, cukup memalukan bagi sekumpulan pelajar yang da berusia hampir 20-an yang masih pergi jalan naik tren.. Opss.. Hahaha.. Kalau ade kerete kan senang.. Hmmm.. Btw, thanks to Atiqah Badrul Hisham sebab bagi guide kat aku untuk sampai Sunway tu.. :)

Maaf, quality gambar kurang.. Camera henset doh..
Dan sesiapa sahaja yang pergi Sunway tu mesti la nak main bende alah neh, ice skating.. Kan kan kan?? Kami2 pon tak terkecuali.. Ok, kali neh tak mau cakap besar.. Aku memang tak pernah main menatang neh.. Yes, gelakkan aku.. Arrhh, persetankan tu sume yang penting aku da berjaya main bende alah neh tanpa jatuh menyembah kasut orang pun.. Hahahah.. Ok tipu, ak jatuh 2 kali.. :) Tapi jatuh 2 kali bagi seorang amateur ialah sangat hebat what dari orang tu, baru satu round da 4-5 kali jatuh.. Muahahaha.. :)


Selepas aku puas tengok segala jenis jatuhan dalam gelanggang ice tu, tertangkup la, teteiarap la, cium kaki org la, macam nangka busuk la dan segala bagai, beberapa orang gerak ke bowling pulak.. Macam biasa, bila Abang Zul ko neh main memang takde chan la orang lain nak menang.. Tapi kali neh skil aku makin better la, 5 kali strike woo.. tapi hari neh Abang Zul saje buat2 kalah sebab taknak Bad, kawan lame die merajuk sebab kalah nanti.. :) Alah, lu menang tipis je la bro.. Hahaha..


Sebelum skating; makan.. Lepas bowling; makan.. (Ipah lapa nasi)



Apesal sume gambar ade Haha, si minah tuduh pelangi neh?? (haha tu bukan bunyi aku ketawa, tu memang nama die tau) Penindasan terhadap tokey reban itik neh.. Gambar aku pon kurang.. :) No lah, aku pilih gambar yang ade quality jer, yang lain sume jahanam.. jangan marah.. :)


Did anybody noticed that rambut aku pendek?? Huduh kan?? Aku tau dah.. Aku potong rambut pendek neh pon ade sebab, sebab aku da buat nazar.. Nak tau ape nazar aku, tanye la aku bile jumpa nanti.. :) Kali neh aku potong pendek sungguh, takde simpan2 jambul lagi dah, bukan potong sikit2 macam time kene tipu ngan si penguin hari tu, kate lulus JPJ la hape la.. Huh.. Alah, rambut pendek la bagus, senang sikit ilmu nak masuk.. (alasan nak kasi sedapkan hati aku yang semestinya tak puas hati ngan rambut baru neh)

Thanks a lot sahabat2 ku sekalian.. Even jumpa sekejap tapi benda neh akan jadi memori yang aku akan ingat sampai bila2.. Arigato.. :)

Ok now kembali sedar.. Cuti nak dekat habis dan aku kene balik semula ke Machang untuk teruskan lagi kehidupan sebagai seorang mahasiswa.. Derr.. Assignment kene siapkan neh, nak balik dah oiii.. Da la, papai everbody!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...