Sunday, February 13, 2011

Muka saya macam siapa??

Aku da lame main web neh tau, interactive gile.. Macam2 benda ko buleh buat dengan berbekalkan gambar muke ko sahaja.. Apakah yang aku cuba sampaikan neh?? Haha.. Here you are.. :)

myharitage.com
Yeah.. Mungkin ada yang da tau atau ada jugak yang still blur2 ayam tu, biar den cerito sikit.. myheritage.com neh satu laman web untuk fun2 je.. Website neh membenarkan kalian membuat family tree secara online.. Sebagai contoh korang nak buat family tree, ada gambar atuk, nenek, anak2, cucu, cicit dan korang nak buat comel2.. Disini la tempatnya.. janji korang ada sume gambar ahlik keluarga tu, buleh buat family tree chart dan simpan or print.. Ikut kehendak kamu la.. Klik sini kalau nak try buat family tree tu.. :)

contoh family tree
Apa, family tree tak menarik?? Ok2 takpe, kite cube bende lain pulak.. Korang pernah tertanya2 muke korang sama macam selebriti sapa?? Selalaunya korang mesti mesti masuk bakul angkat sendiri.. Duk depan cermin, belek2 muke sikit, setting2 rambut sikit pastu cakap "Bile tengok lame2 muke aku neh, ade iras2 John Travolta pon ade, tak pon ala2 Marilyn Monroe.. upss.." Asal tak cakap jujur jer?? "Bile aku tengok lame2 muke aku neh, makin menyampah pun ade, da macam unta nazak pon ade"

Bile korang da tertanya2 begitu, jangan khuatir sebab website neh ade penyelesaiannya.. Ada satu application dalam ini website yang menbolehkan kalian melihat wajah korang tu lebih kurang serupa macam seleb mane.. Ni bukan application yang bodo2 cam dalam fesbuk tu, ni die detect ikut mate, hujung bibir and what so ever la.. Yea, nampak macam bodo sebab ianya hanya untuk suke suki je ok, tak payah la nak hempuk laptop tu atas kepala kawan ko sebab result yang mengatakan muke ko memang tak same langsung macam mana2 seleb.. Haha.. tu maksudnye ko memang dasar huduh.. :) Dan mungin korang tak kenal sangat seleb2 tu sebab ianya datang dari satu dunia, bukan dalam kampung ko saje ok.. Untuk try bende alah tu, korang buleh klik sini.. :)
contoh result..

Errr. aku sendiri agak tak puas hati ngan result neh.. Guano muko aku tak same langsung macam Johnny Depp.. Yang tak tahan tu, 66% macam Omar Shariff, actor Hollywood vetaran tu.. Dun forget, muko den ado macam Tyra Banks kot, hot nyah.. Hahaha.. Pape je la, name pon utuk suke suki jah.. :)

Ada lagi 2-3 ketul perkara yang kalian buleh buat kat laman web neh.. Antaranya korang buleh buat video perubahan wajah korang ke wajah seleb.. Die akan buatkan video tu untuk korang dalam bentuk slow motion.. Selain itu, kalau korang ada anak dan nak korang asik berbalah mengatakan anak korang tu ada iras2 muke ayah die ke atau mak die, korang buleh try application kat sini.

  • Korang buleh letak muke korang sendiri, muke pasangan anda dan muke anak anda untuk tahu anak anda tu ada iras sapa..
  • Korang juga buleh try taruk muka korang, muka ayah dan mak korang.. Mane tau kut2 kalian ragu2, betol ke ko neh anak kandung atau ko hanya anak pungut belakang Pasar Seni.. Kalau ada iras2 tu, konpom ko anak kandung.. :)
  • Dan pada sesiapa yang couple2 tu, kalau nak jugak mengedik2 nak try jugak, silakan.. Amik gambar patung beruang yg comel ngat tu, pastu bandinkan ngan muke hangpa dan pasangan, sumpah takkan same la.. Hahaha..
Ok2, banyak sangat menghina kali neh.. :) Pada sesiapa yang terasa tu, maaf noo.. Dan sesiapa yang nak try video perubahan wajah tu, klik sini.. dan kalau nak try yang muke anak seakan2 sapa tu, klik sini..

Hari ni Sunday, VC Dato' Sahol nak datang Uitm Kelantan.. Bagai nak rak persiapan.. Macam nak sambut agung la.. Huh.. Dunio2.. Da la menyusahkan aku lak tu, tak pasal2 nak kene naik dewan sebab nak celebrate dia.. Huh.. Pape je la.. Thanks everybody.. :)

1 comment:

Ajie Mohd Tahir said...

hahaha,,,smart!yg last tu,terbaik lah!XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...