Sunday, January 30, 2011

Buleh tak kawan jadi kekasih?

Satu persoalan yang cukup lame aku simpan. Mesti ada kawan2 aku yang baca neh berpikir;

Ali pikir "Itik suke aku, eiuu..die gay kot??"
Abu pulak pikir "Bodoh menatang itik neh, buang tebiat ker??"
Kawan aku, si Selena Gomez tu mesti pikir "Zul suke aku, best nyer..nak kene ajak dia nikah terus neh"

Saya bukan GAY (gayah anak yassin), saya suka perempuan yang tiada halkum..

Mesti ada jugak yang tersenyum2 tengok tajuk entry neh.. Aku tau ada yang simpan perasaan kat kawan sendiri.. Kan? Kan? Kan? Jangan la tipu atok ko neh..


Kenapa kawan buleh jadi kekasih?

1) Sebab kawan ko tu still manusia, bukannya mesin jahit ataupon kereta tolak.. Manusia memang diciptakan untuk bercinta dengan manusia, lain la ko neh suka buat perkara luar kebiasaan.. Tetibe plak ade mamat yang in love ngan spanar hidup ke, tak dapek den nak nolong doo..Status kawan itu tak penting sangat sebab taraf human tu lebih berguna maksudnya dari maksud friend..

2) Sebab kawan ko tu da kenal ko lagi lama dari jiran ko.. Sampaikan time ko nak kencing pon, die buleh tau ko nak guna toilet level mane.. Persahabatan yang lama terjalin akan membuatkan anda lebih memahami pasangan anda..

3) Anda akan merasa lebih selesa sebab da lame kenal kan?? Da takde da reti malu2 neh, adap pon da kurang gamaknye.. Duk ngan pasangan, kentut ikut sedap tekak ko jer, pedulik hape kata da kawan lame, mesti da kenal perangai.. Badan bau kuda mabuk pon tarak kesah punya sebab da kenal kan?? Lantak la

4) Sebab kawan ko tu single.. Haha.. Kalau die da berpunye, mungkin la sekarang neh bukan jodoh ko tapi siapa tau esok lusa, kawan ko tu putus ngan gewe die pastu lekat kat ko pulak, kan rezeki berguling namanya tu.. :) Jadi tunggu je la..

***********************************************

Da la, banyak point aku sebenarnye neh tapi aku rasa tak cukup bebas la aku nak bermadah dalam blog neh, cuba kalau ko jumpa aku kat luar, bukak cerita neh konpom dengan penuh semanagat dan iltizamnya aku membebel..

Yes aku mengaku, cinta pertamaku adalah kawan ku tapi jodoh tak panjang, so abis.. Nak kata sebenarnya  my friend is my girlfriend adalah benda yang tak mustahil.. Tapi bila pikir2 balik, takkan la jodoh aku ngan budak2 Gegey tu kot, perangai sume macam haram jer, galak giler.. Ada jugak masa yang patut kata "kawan is kawan, cannot be gewe" :)

Tapi kalau aku la, berat hati aku kata aku ada hati kat kawan aku sendiri.. Hmmm.. guano tu?? Salah ke arr?? Tak kan?? Hmmmm.. tengok je la nanti cam mane..

Aku suke giler gambar gambar neh..


**************************************************************

ItikBisik: Aku suka dengan hidup single aku sekarang, tak payah nak bagi alasan kenapa lambat balas mesej awek, tak perlu topap banyak2 sebab nak kene call awek hari2, tak perlu nak jaga status kat facebook "single", "in relationship" or what so eva, tak lagi rasa susah hati bila gambar dengan kawan perempuan di'upload di fesbuk, takut awek jeles la konon.. Serious shit aku cakap, AKU GEMBIRA HIDUP BUJANG!!! tapi aku still duk gatal2 cari jodoh yang baru.. Haha.. 

~Na na na na na Ganu kite...~ : )

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...