Friday, December 31, 2010

Kembali ke Kelantan

Setelah hampir sebulan lebih aku mebuat taik mate, menghabehkan boreh, dan segala aktiviti2 yang kurang bermanafaat di rumah, sekarang tiba la masa untuk kembali semula ke bumi Kelantan neh.. Untuk sem 2 neh, ak terpakse duk kat luar, so terpakse la cari rumah sewe (dasar kolej uitm neh, sesedap die je tak kasi aku duk kolej die, anak dato’ ok!!) aku da la anak perantauan.. jauh lak tu.. sampai ati buat camneh kat aku.. sob2..

TAPI tidak mengapa, sebagai seorang pelajar yag hebat dan berwawasan cam aku neh, itu sume tak jadi masalah.. Duk luar pon luar la Labuu.. janji aku dekan sem dpan.. Aku dapat umah sewe btol2 dpan UiTM neh.. So it’s not a big problem actually.. Aku akan cube hidup seperti biasa.. Go Itik!!!

Aku rase kan, semester 2 neh aku maleh la nak main2 lagi.. Rase macam nak focus kat study.. Bukan ape, pointer aku baru2 neh tak brape nak comel la.. Ak pikir kalau buat baik sikit, sem dpan buleh berpangkat dekan.. Hmm.. dunia2, ape la sgt nak dikejarkan title dekan tu?? Dunio blako.. Hahaha.. Kepale hotak ko berjambul, berani ko ckap la camtu dpan mak aku, confirm dapat bebelan percuma selama 45 minit..

Sebenarnye ak takde bnde sgt nak story kat entry neh.. Ak tgk blogger lain sebok duk story pasal bola sepak, Malaysia menang la, lazer la.. topic biase.. Ak maleh la nak cite bende yang same sebab kalau buleh aku nak try menaip bende yang orang jarang perkatakan.. Cube la sekali sekala cerita pasal macam mane nak makan nasi gune starw ke, ape kegunaan halkum tikus ke, tak pon cube bongkar rahsie resepi nasi lemak nenek ak, baru rase thrill nyer..kan?? Tapi takpe la, lain orang lain cara tulis nyer..

Mulai tahun baru nanti, aku akan cube sedaya upaya utk kerap mengupdate ini reban.. Kalau lmbat update tu jangan marah, slalu nyer aku bz ngan meting ngan tan sri tu, dato neh, kadang2 g tgk tapak projek pembinaan.. So sabar ya..



Ok la, tamat suda.. aku berjaya buat satu entry yang tak de matlamat.. Hahaha.. Tq!! 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...