Sunday, November 28, 2010

Holiday!!

Krinnggggggg…

Cuti skola suda bermula.. Bagi pelajar2 sekolah ni, inilah saat yang mereka nantikan kerna mereka akan terlepas dari bebelan si cikgu tentang kerja rumah, perhimpunan yang membosankan, ucapan pengetua yang terlampau panjang dan pelbagai lagi karenah2 di sekolah selama beberapa minggu..

Even aku bukan lagi dalam golongan komuniti pelajar sekolah, tetapi bahang keceriaannye tetap dirasai sebab aku pon turut bercuti sakan jugak.. Saat aku bangun tido pade pukul 12 tgh hari tu adelah salah satu percikan kegembiraan cuti skola neh..Sarapan ngan lunch buleh disatukan bersama klu bgun kul 12 tgh hari tau, kan da jimat tu…

Tapi kalau hari2 duk melayan HBO je, makan tido, notnet2 sms je busan jgk kan.. So sebagai seorang remaja yang tinggal di pinggir kota, tempat yang sesuai utk kami melepaskan kebosanan adalah di kotaraya, Kuala Lumpur.. Btw, special thankz for Ari ngan Ika sbb sudi buang mase korang ngan aku kat KL aritu, happening giler..Rindu yang da mencapai tahap gaban hanya buleh diselesaikan dengan jumpa, bercerita dan ketawa bersama..  Persahabatan memang indah kalu pandai menghargai.. Thankz Da Partimers.. xoxo..Hahaha..

Tapi tak lengkap cuti korang kalu tak luangkan masa ngan keluarga.. Family first.. Nasib baik la aku ade family yang masih mempunyai nilai kekeluargaan yang masih kuat, take care each other.. Kesian tgk sesetengah keluarga yang da pincang, ibu bapa tak kesah tentang xtvt anak2, anak2 terbiar tanpa kasih sayang keluarga..Hmmm..bersyukurlah dengan ape yang kite ade skung.. Jangan bile da terlambat nanti baru nak bersedih..

Tpi jangan bersedih sbab blog aku neh bukan program utk tgk air mate korang meleleh..Tenang lar, masih ade something yang gembira disebaik kesusahan..POSITIVE!!! (gegey group mesti bosan ngan ayat neh) Hahaha.. Ade aku kesah??

Inilah wajah2 mereka yang ade dalam minda aku yang bergelar “KELUARGA


Ni abah sey..
Nabil ngan omak sey tu, bukan kakak sey tu tau..
R&R Legacy
4th, 3rd, 2nd and 1st
Esha Pot!!
Dan ini pula sebahagian percikan dunia yang melekap di lensa waktu cuti..





Post kali nih memang khas utk keluarga aku yang memang special!!!

F for Father
A for And
M for Mother,
I for I
L for Love
Y for You

(Neh yang den raso nak nangis neh, mano lak tisu nih?? Da leleh da hingus neh..)

3 comments:

Haniff RadCliffe said...

Terbaek arrhhh doe...

LeeHalim said...

jang ! hoben jang hoben !

lingzira said...

muahaha.. balik ler kampung.. teman wan ani dok kat kilir.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...