Monday, October 25, 2010

Happy Tree Friends ( Malay Version )

Aku suke kalu ade "family" kat dalam satu2 organisasi..
Contoh dulu aku ade family kat skolah..Bapak, emak, bini, anak, adik beradik..
Even sampai libatkan cikgu..Emak pade die neh, adik aku, kawin ngan die neh..
Sume orang dilebel nye, sume tanpa kerelaan..
Bile dapat adik2 huduh, dungu, pelik..
Stuju blako...Nasib baik aku dapat bini pandai, emak aku, cikgu hot.. (:
Nak marah, pikir bende remeh..So biar je lah..
Hmmm...memori zaman "kasut skola"

Masa berlalu..
Aku ingatkan bile da berstatus pelajar UNIVERSITI ni, takde la orang buat perangai macam tu lagi,
Sangkaan ku meleset..
Aku ditakdirkan dicampak dalam sekelompok pelajar2 yang "gila"..
Dan mereka terus mengekalkan tradisi tak berfaedah nih..
Nasib baik aku nih macam org tue2 kate..
"Benih yang baik, dicampak ke laut jadi pulau, dicampak ke darat jadi gunung"
"Masuk reban itik, bace blog...masuk kandang b**i, kene samak la nmpaknye"

Berbalik kepada pelajar2 yang "gila" neh..
Jap2..kegilaan mereka nih tak buleh lawan gile aku mase "zaman gelap" dulu k..
Gegey kat foodcourt ngan tido kat Dataran Merdeka kul 3 a.m, mane lagi giler???
Tapi aku telah bertaubat setelah mereka2 ini menunjukan sifat yang lagi normal dari aku yang dulu..
So skung aku telah menjadi budak baik!!!! (: Percayalah!!!

Skung aku ade "family" kat sini..Mereka special..
“Pernah kah anda dengar anak malu sebab satu family die buat perangai kat kedai makan??”
Mereka melakukannya... Sebab tu mereka sepecial..
Aku tak tau sangat salasiah keluarga nih..
Tapi mengikut pemerhatian dan pemahaman aku.. Ini la hasilnya..

*Alif kahwin ngan Tein, dapat anak yang terlampau ramai, tapi yg lain sume tak mngaku mak jadi yang tinggal Zarif ngan Zul..( dipakse )

*Zarif kahwin 2 ( gelojoh ) ngan Pika ( janda Zul ) and Teah. Takde anak kandung
( due2 mandul kot ) tapi ade anak pungut hasil dari “bini” yang terdahulu, Sue dan terhasil lah berudu Ada..

*Ada seorang anak yang hyperactive ( ikut genetik bapak die ) kerana bonda and mamanya memberikan susu bewok semasa kecik.

*Dieorang ade bibik, Farah and Muni..( made from Burma and Golok ).. Ada ade sepupu, Dira ( aku tak tau die neh anak sape )

*Zul anak seorang penternak itik yang bergelar Dato’ tapi dibela oleh Tein&Alif.
( tu pasal muke tak same ngan Zarif ) Pernah kahwin ngan Pika dan ade anak, Suri
( tgk la baka sape )

*Tapi jodoh tak lame sebab Pika curang and Zul kantoi cerai ngan bini pertama, Yasm*n ( takde dalam list ) dan Zul ade skandal baru..( mmg bermasalah betol budak Zul neh )

*Skung Zul tengah mencuba memperbetulkan kembali rambutnya hidupnya dan berusaha untuk mendirikan rumah tangga dengan pilihan hatinya..__________ ( isi tempat kosong )

*Err…menatang Nik ni aku nak campak mane??  ( cadangan?? )

*Keluarga gila nih sering kali membuat onar dikedai2 makan, foodcourt, dan tempat2 public.. Kalau tak keluar sekeluarga, mesti ade 2-3 family members yg still ade..

Anda semua diminta untuk tidak mengendahkan keluarga ini jika melihat mereka gegey di kawasan awam..Kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai keluarga gila ni, rajin2 la hangout bersama mereka..Pada mereka yang tidak disenaraikan dalam list keluarga gila nih, La Tahzan, anda bukan terpinggir tapi anda tidak berapa rapat ngan kami..Jangan risau, selama 3 tahun keluarga gila ini akan cuba mendekati rakyat dan merapatkan hubungan silaturrahim sesama kita..Kita ni memang sekeluaraga tapi perlu dirapatkan je..

Apa2pon, this is ma new family..
Kami akan sentiasa meng’update’ ahli keluarga baru..
Mintak maaf kalu tersalah type..
Kadang2 keyboard ni tertekan sendiri..
Tu yang banyak buat salah tu..
Jangan amik hati, hidup jangan serious sangat, kene ade joke..
Sayonara..bukan sayur nala ( sayur nala bermaksud sayur yg besar )
Hahaha…
Papai..

1 comment:

Haniff RadCliffe said...

Smapi hati ko tulis aq mnatang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...