Saturday, October 16, 2010

Hadiah Voltan Dari Hati

Class, cikgu nak tanya ni, siapa yang pernah kena penyakit angau sila angkat tangan.. "Saya3!!!" Ok, yang belakang tu, camner rasanye angau?? "Ermm..mandi tak basah, tidur tak lena.." Tett!! Salah.. Itu ayat zaman dulu, skung ni orang pakai ayat macam ni.." main counter strike pon buleh senyum2 " tu baru angau namanya.. *_*

Penyakit angau ni da wujud lama sebenarnya..sejak zaman nenek moyang kita dulu2 lagi, buktinya dalam pantun melayu ade menggunakan perkataan angau ni.. Tak caye, g pinjam buku tebal warna merah kat Library Tengku Anis (promote).. "Kurik Kundi Merah Saga"..For sure banyak perkataan angau dalam tu..

Tapi kali ni bukan nak cite pasal library or buku merah tu, tapi nak kongsi cerita bagaimana rasanye angau tu.. Bukan ape, maklumlah "tokey reban itik" pon orang, bukan ade nafsu ke arah itik2nye pon, ke arah manusia yang bernama perempuan jugak la..still normal jugak beb.. Tapi bila pikir semula, tokey reban itik ngan pemain bowling kebangsaan?? Hmm..macam tak kene je.. Tak sweet langsung.. Adoiyai.. -__-"

Angau ni tak buleh diterangkan secara harifah sebenarnya.. Ia macam satu perasaaan yang buleh membuatkan korang macam hilang arah seketika..Paham tak?? Susah la nak cakap tapi bende alah ni tapi buleh membuatkan korang happy tanpa sebab, senyum sorang2 even dalam jamban, galak secara tiba2.. Pada mereka yang ada imaginasi luar kotak @ i-pox (imaginative people thinking outside box), mereka akan mengambarkan keadaaan ini macam sel otak kita kena shoot ngan karen dari hati just for a second then kite akan mengelejat (shock)  bukan sebab sakit tapi macam seronok then kita akan senyum tanpa sebab atau menonggeng kat atas katil sambil meloncat dan menjerit celah bantal padahal takde sebab yang munasabah ( macam biase buat jer?? )

Tapi takpe la, pada yang mereka yang pernah rasa macam ni, saya yang bernombor matrix 2010445**6 telah mengakui bahawa saya secara tak rasmi menyertai Persatuan Kami Pernah Angau Kot (PEKAK) cawangan Kelantan..

Kalau cari kat farmasi ubat untuk angau ni, memang sampai ke sudah nurse tu duk selongkar2 almari ubat takkan jumpa.. Ubat die cuma jumpa si dia dengan kerap and biarkan je penyakit ni sebab ianya akan membuatkan kita happy.. So thats not a problem, benda ni tak perlukan penyembuh, ia akan normal sendiri.. Tapi kalau angau tu sampai tahap nak gigit jari kaki sendiri sebab terlalu happy, kawan2 sekeliling mintak tolong tempeleng sedas dua, sampai die kembali sedar.. Tolong ye..

Dah la..
Nak meng"angau"kan diri jap..
Tapi jangan lupe..
Angau2 pon, still ingat tuhan ok..
Jangan sampai buat dosa pulak..
Last..
Word of da day..

i-pox

Hahaha.. Lovin it !!
Papai..

Location: Bilik En. Zarif

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...