Saturday, October 30, 2010

"Football Mad Nation.."





Walaupun diminggu2 final exam neh, takde ape yg dapat menghalang xtvt ini berlaku.. FUTSAL.. Mereka gilakannya.. Aku tak pandai main sbb aku kaki..errr...besi, takut kalau tackle org, patah pulak kaki budak tuh..Hehehe..

Takde ape sebenarnya, aku cume nak cerita yang aku ikut set2 neh gi main futsal kat gelanggang belakang Uitm malam tadi,.. Antara pemainnya:
  • Syafiq Da Roy
  • Faiz Band 
  • Ayahanda
  • Abe Na
  • Bro 
  • Borh
  • Cherah
  • Pak Do 
  • Kamil 
  • Epul 

Aku ngan Faiz Romeo jadi tukang sorak je kat tepi.. Dan seperti biasa, aku suke memperhatikan gelagat orang da aku dapat merumuskan bahawa mereka bermain secara agrasif dan kebayakannya adalah org Kelantan.. Dieorang ni main agak kasar even ngan member sendiri, siap ade yang mengadu kat aku “Bose main ngan ******, tea ikut dea jah..” Relax la, kite main untuk happy2 k, lepas tension, main tenang la..

Alang2 da cite pasal futsal, aku cume nak ingatkan bahawa esok malam ade satu pertemuan bersejarah.. Kijang lawan Rusa.. Walaupon aku tak minat sangat bola neh, tapi disebabkan ini pertama kali dalam sejarah hidup aku aku akan menyokong team negeri aku di tempat lawan, tak minat pon jadi minat..Kalau takde aral melintang aku akan tgk kat stadium..ape barang Bukit Jalil, stadium Kota Baharu suda..

Hmm..katekan la n9 skor sebijik, adakah aku patut bersorak or senyap jer?? Kalau aku bersorak, mau kene pukul aku nanti.. Kalau aku senyap, tak nampak la semangat aku yang bagai nak gile nih.. Alah, kalau nak kene pukul pon, macam la aku ni lumpuh, macam la aku tak buleh lari..Hahaha.. Tapi ape2 pon, budak2 klantan kat sini da abis aku kasi panas line, dok sebut2 pasal kekalahan mereka..Hahaha.. Siaplah demo.. Pisang akan berbuah due kali.. 

Tapi jangan risau, nilai persahabatan kita takkan putus hanya kerana bola neh.. Adat permainan, mesti kalah mesti menang.. TAPI yang pasti, HOBEN JANG HOBEN!!!
“Bola itu bulat..”
Maaf inside outside ( football )
Priiitt Priitt Priitttttttttttt!!!!!                                                                                                          


Location: Bilik Roy

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...