Friday, September 24, 2010

Tokey Reban Itik Bercerita Tentang Cinta....

Wah, tajuk panas..Bukan ape, cume dua tiga minggu kebelakangan ni, banyak sangat cerita2 cinta berlegar2 kat sekeliling telinge aku ni..En. Zarif pulak dah cite pasal cinta dekat blog die..sorang duk ngan tu, sorang duk minat die tu, sorang duk minat kat org lain, sorang lagi dah cerai..opppss..kene balik batang hidung sendiri..^.^

Anyways, itu sume suda ditentukan oleh Allah.. takde jodoh, nak buat macam mane..kan??
Tapi  yang menjadi masalah disini ialah di mana kemanisan cinta itu???
Adakan cukup dengan mengatakan "I Lap Love You"??
Adakah cukup dengan melafaskan perkataan yang konon nye "keramat" tu buleh menimbulkan rase kemanisan cinte itu??

Biar aku bagi pendapatan pendapat aku sebagai seorang penternak itik wannabe..
Pada pendapat aku, cinta bagi seorang lelaki ni simple. sepertimana seorang lelaki tu, SIMPLE.. not pimple
Bak kata kawan aku, " Die yang nak kat aku, aku pon amik la..jangan tolak rezeki.."
Ertinya lelaki ni jenis tak kesah dalam cinta..
"Klu die syg aku, aku syg die jgk la.." semudah itu..
Macam takde feel kan??
Tapi tu la hakikatnye.. kiteorang ni jenis yang simple, tak kesah sangat..
Not all guys like me, tapi sesetengah nye macam tu la..
Ade jugak yang macam "Aku sayang giler kat die bai!!"..
Tu jenis yang betul2 nak perempuan tu jadi bini die ( even time tu masih bersekolah!!)
Tapi majoriti dari kami percaye, semua percintaan yang berlaku dalam lingkungan umur sekarang dikenali sebagai CINTA MONYET @ name lain nya "monkey love.."

comel tak??


Aku betul2 mempercayai konsep cinte monyet ini; yang mana cinta yang tak kekal lama, hanya selepas dua tiga bulan "couple", break up..( memang bukan semua)
Ini berlaku kerana darah muda kita sedang galak..
Ayat senang nye : Aku ni muda lagi, buat ape nak setia?? life ni jauh lagi..ilang satu, cari lain..

Mari aku cerite sikit..,
Aku "pernah" ade girlfriend..
Name die S..
First love aku..
Biase la, macam beruk itik baru dapat bunga..sayang betul..( npe itik suke kat bunge?? haha..)
Couple punye couple,
Sayang punye sayang,
Tup2, die mintak putus..Aku tak tau kenape..
Die tinggalkan aku dengan 1001 persoalan..
Ape salah yang aku telah lakukan?? Entahlah..
TAPI setelah 2 tahun berlalu, die cari aku balik..
Time tu aku masih ade perasaan syg kat die..
Lantas try masuk jarum semula dan berjaya rujuk kembali..
(Mesti En.Zarif akan cakap "die da jatuhkan maruah ko la!!)
Tapi mase tu aku mane kenal Zarif lagi..Mane aku tau..
Time tu aku pegang ayat : "Takpe la, ludah aku sendiri..bukan orang lain.."
Sayang punye sayang,
Beruang dan madu,
Tiba2 masalah lain pulak timbul,
Aku tak buleh bagi komitmen..
Perangai die da mule kelihatan,
Cemburu yang terlampau, (padahal aku bukan laki die pun)
Banyak sangat perselisihan time tu..
Dan akhirnya aku kata kat die " Saya nak bebas jadi diri saya" ( macam la selame ni die taruk aku dlam jail )
Dan akhirnye aku jadi begini..

Kesimpulan dari cerite BENAR hidup aku ni, cinta itu mudah..mudah datang, mudah pergi..
Klu nak bercinta ni, komitmen kene tinggi..
Kene tolak ansur..api dengan api mane buleh jalan..
Walapun madu pada cinta tu da abis, still la jgk sedut jgk sampai jadi kecut..
Jangan senang2 buang gitu je..
Itu klu yang betul2 nak bercinta tahap nak bernikah la..
Klu setakat cinta monyet ni, pakai buang suda "Lu Pikir La Sendiri !!" bak kate Nabil..

TAPI!! jangan pulak semua perempuan2 yg membaca blog ni takut pulak ngan aku..
Aku still lelaki normal yang memerlukan wanita..
Sebeum terlupe...ade iklan sikit..
Kalau rajin baca lah ye..Klik link dibawah untuk membaca.. ( untuk perempuan sahaja!!)


Hehehe..
Itu saja post untuk kali ini..
Kalau ade salah silap, mintak maaf la ye..
Name pon manusia, mesti salah..
Sekian..
Papai......


Location: TAR225 L ( bilik aku!! )

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...