Monday, September 27, 2010

Buku Merah Dari Library..

Anak itik bulu lentik,
Hendak mandi kolam terani;
Tengok bunga setangkai cantik,
Hendak memetik tidak berani.

Bawa bunga pergi ke pekan,
Taruh mari atas peti;
Badan kurus bukan tak makan, 
Kurus kerana si jantung hati.

Kalau putih kata putih,
Kanda sudah jatuh tiarap;
Kalau boleh kata boleh,
Mudah saya terharap-harap.

Ikan Terubuk Ikan Parang,
Sungguh sedap dimasak kari;
Bukan saya mabuk sebarang,
Saya mabuk menahan hati.

(Sume pantun ini di"kredit"kan pada someone!!!)

Dah la..penat menaip pantun ni..
Aku bukan apa..
Dah lame tak bemain pantun-pantun ni..
Pada sesiapa yang tak tahu..
Untuk pengetahuan korang la..
Aku bekas pemantun sekolah..
Dah lame dah..
Dulu aku galak la berpantun ni..
Hampir nak masuk peringat kebangsaan..
Tapi atas faktor-faktor tertentu..
Aku tak join comp. tu..
Cerita lame.
Biarlah...

Selain pantun, kalau korang nak tau..
Aku ni ex-member of Tunas Budaya Negeri Selangor..
Tau tak aku amik part mane??
I'm dancer..( Sape gelak, aku pukul!!)
Aku penari zapin..
Sume basic steps zapin aku tau..
Hahahaha..macam tak caye pon ade kan??
Tapi tu la ceritanya..
Saje je nak kongsi cerite pada yang tak tahu..


Ok lah..
Member ku sudah bising..
Mau guna broadband katenye..
( Jap la gong!!!! )
See you at next post..
Papai...


Location: TAR225 L ( Bilik Aku..)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...